Rekordközeli, hányan vágták át a szalagot a Miskolci Egyetem új levéltárának és könyvtárának felavatásán

Szalagátvágás, tehát Csöbör Katalinnal és Kiss Jánossal is találkozhattunk az átadón. Összesen kilencen álltak oda egy-egy kis szelet szalagot vágni Miskolcon. Az új létesítmény azonban valóban igen hasznosnak és modernnek tűnik, szeptembertől a hallgatók már használatba is vehetik.

Tovább olvasom

Dr. Barkai László: A miskolci választók többsége ellenzéki, a mi feladatunk, hogy érvényesítsük az akaratukat

Barkai László

Dr. Barkai Lászlóval, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltjével készítettünk interjút, melyben olyan fontos kérdéseket érintettünk, mint az egészségügy helyzete, a miskolci utak felújítása, valamint az őt ért támadások. Kérdeztük arról is, hogy milyennek látja esélyeit kevesebb mint két héttel a kampány vége előtt.

Tovább olvasom

Disznóhús a voksokért – hogyan leplezhetjük le a választási csalást?

Az állampolgárok joga és lehetősége a választás, ami által felhatalmaznak képviselőket, akik a választást követően döntéseket hoznak a közélet számos területén. Valakinek a megválasztása felhatalmazás is egyben. Az önkormányzati vezetők és a képviselők feladata ugyanis, hogy a közösségért dolgozzanak. Érvényesítsék a helyi polgárok érdekeiket, tegyenek a mindennapi élet működőképessége érdekében olyan döntésekkel, amelyek a közösség érdekeit szolgálják, és egyben a közösség tagjainak biztosítják az élhető élet feltételeit. Ez helyi, önkormányzati szinten éppen úgy igaz, mint az Európai Parlament képviselőinek felhatalmazása a világpolitika színterén.

Tovább olvasom

Miskolci pilóta a hazai rali trónján: ki ő és hogyan került oda?

Pályafutásuk első ORB-győzelmét éppen a csapat hazai futamán, Miskolcon aratták, ezzel pedig meg is érkeztek a bajnokság élmezőnyébe. De hogyan tudták megnyerni a Diósgyőr Ralit? Azt a célt tűzte ki maga elé a Német Motorsport az idei szezont megelőzően, hogy az előző két idény negyedik helyezései után az év során sikerüljön felnőni a magyar bajnoki élmezőny szintjére, és képesek legyenek felvenni a rutinos versenytársak tempóját. Német Gábor és Németh Gergely is tudta, hogy ez mennyire nehéz feladat, hiszen az élmezőnyben található versenyzők nagy tapasztalattal rendelkező, igazán gyors pilóták – de…

Tovább olvasom