Miskolc, Bazártömb: nem zár be, ellenben teljesen új arculatot kap

Megosztás

A terület zöldebb, élhetőbb és gyalogosbarátabb lesz a jövőben, teljesen átalakul a Bazártömb.

– Egy évtizedek óta rendezetlen terület kap új arculatot – fogalmazott Szarka Dénes fejlesztési tanácsnok, aki szerint magánberuházások és uniós támogatások és a TOP Plusz program keretében tervezett csaknem 150 millió forintos fejlesztése mentén születik majd újjá a Bazártömb. Erről a Minap.hu számolt be részletesen.

– A Top Plusz program mostani ciklusában az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a városrészi központokra: a 16 központ közül ez az egyik olyan terület, amit szeretnénk megújítani: sokkal gyalogosbarátabb, zöldebb, élhetőbb terület lesz itt; egyfajta párhuzamos főutca. Szunyogh László főépítész szerint a Hodobay program lényeges eleme, hogy a magánberuházásokat összehangolják a közberuházásokkal.

A Bazártömbben példaértékűen valósul meg ez a törekvés. A jövőben megújul majd a tömb közterületi része, a magánberuházások pedig már ezzel számolva indultak, így mondhatni, egymásra épülnek a fejlesztések – mondta Szunyogh László.

A főépítész hozzátette, a Nagy Imre utcában található a Bazártömb, amely úgynevezett udvarutcás szerkezetű. Ez azt jelenti, hogy a házszámozás a kapualjakban, az udvarokban befelé is folytatódik. Az ingatlanok végében lévő körforgalom is átalakításra kerül majd önkormányzati beruházásban, és úgy, hogy az autók helyett a gyalogosok kapnak majd nagyobb mozgásteret a sétányon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek