Harminc laptopot nyert az Avasi Gimnázium tanulója egy rajzpályázaton

Megosztás

“Turbózd fel az infótermet” címmel hirdetett alkotói pályázatot az AcerShop és az Acer Magyarország Kft., amelyen az Avasi Gimnázium 9/3-as osztályú tanulója, Mogyoróssy Réka rajza kategóriájában bekerült a három legjobb közé.

Hat kategóriában 450 laptopot osztottak a diákok között, összesen 15 iskola és 15 egyéni nyertes örülhetett a díjaknak. A rajz tagozatos osztályba járó Réka a legnagyobbaknak (9-12. osztály) szóló kategóriában került az első három közé az AcerShop zsűriének döntése értelmében.

“A plakátom elkészítésénél olyasvalamit szerettem volna rajzolni, ami nagyon közel áll hozzám. Ezért választottam a robotokat. A robotokon kívül még nagymértékben inspiráltak a retro filmplakátok is” – szerepel egy rövid szöveg Réka rajza mellett a pályázat honlapján.

Mogyoróssy Réka nyertes rajza

A pályázat leírásából kiderül, plakátot kellett alkotni, melyen a cég környezetbarát laptopja is megjelenik. A nyertesek olyan Acer Aspire 3 laptopokat nyertek, amelyek nagy részben újrahasznosított anyagból készültek. Összesen 1040 pályamű érkezett, és az Avasi Gimnázium tanulójának ebben a népes mezőnyben sikerült nyernie egy laptopot magának, 29-et pedig az iskolájának.

A Borsod24 megkeresésére Bodnár Tibor felkészítő tanár elárulta, több diákjuk is nevezett, de az külön öröm a számára, hogy Réka még csak kilencedik évfolyamosként került a díjazottak közé.

A gimnázium tanárától megtudtuk, Réka vegyes technikával készítette el plakátját: hasznát vízfestéket és képgrafikai szerkesztőt egyaránt. Azt is megtudtuk, hogy a 29 laptopot egy közösségi térben fogják elhelyezni, hogy minden diák hozzájuthasson, és különösen jól fognak jönni ezek az eszközök az országos mérések elvégzésekor.

(kiemelt kép: Galambos Eszter, Észak-Magyarország)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek