Továbbra is népszerű a MiReHu szemléletformáló programja

Megosztás

Hulladékgazdálkodási élménynappal várta a MiReHu Nonprofit Kft. a miskolci és környékbeli gyerekeket csütörtökön. Az egyedülálló esemény továbbra is nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében.

A MiReHu telephelyén negyedik alkalommal rendeztek Makuláció élménynapot, amelynek lényege, hogy az általános iskolások játékos formában ismerkedjenek meg a környezettudatosság fontosságával. Ezúttal mintegy 250 gyermek vett részt tíz csapatban az eseményen, hogy különböző állomáshelyeken különböző feladatokat teljesítsenek.

Amint arról korábban a Borsod24 is beszámolt, a MiReHu a Legyen Veled az R-Power, legyél Te is szuperhős elnevezésű programja a 2023. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction – EWWR) nemzetközi versenyén a gazdálkodó/ipari szervezet kategóriában az első három helyezett közé került.

A mostani eseményen a diákok kipróbálták a MiReHu legújabb szemléletformáló játékelemét, az R-parkot, hazai nevén a MakuLand-et is, ami a hozzácsatolt audio guide készülékkel és a szuperhős programmal egyedülálló a világon – számolt be róla a minap.hu.

A MiReHu nagy gondot fordít arra, hogy a fenntartható gondolkodásmód a mindennapok részévé váljon. Ez a diákok és tanáraik szerint az élménynapokkal tökéletesen átadható.

(Kiemelt kép: Osztie Tibor, minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek