Még idén kiderülhet, ki újítja fel az Avas szállót

Megosztás

Újabb információk derültek ki az Avas szálló fejlesztése kapcsán, miután kedden lakossági fórumot tartottak az évtizedek óta a megmentésre váró épület jövőjével kapcsolatban.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban felpörögtek az események az Avas szálló felújításának háza táján. Ahogy azt nemrég mi is megírtuk, úgy tűnik, az anyagi források a rendelkezésre állnak, és ha “jól” szavaz Miskolc, akár még a belváros is megújulhat a szálló környékén.

Kedd délután a polgármesteri hivatalba várták az érdeklődőket a szálló felújításával kapcsolatban. Az eseményen Miskolc főépítésze, Szunyogh László ismertette, hogy a tulajdonos, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány milyen módosításokat tervez.

“A legfontosabb, hogy az egykori Korona szálló kertjéből annak idején kihasítottak egy kis sarkot, ahol elhelyeztek egy gáznyomásszabályozót” – idézi a minap.hu Szunyoghot. Ha ezt itt hagynánk, akkor magas tűzfalak vennék körbe, az utcaképet pedig jelentősen rontaná egy ilyen sikátor. Ezt nem szeretné senki, ezért az eszközt kihelyeznék egy közterület alá, a Pátria-tömb udvarába, a helyén pedig normális térfalakkal határolt tér jöhet létre.”

Kiderült az is, hogy az alapítvány maximálisan elkötelezett annak érdekében, hogy az ikonikus főutcai homlokzatot, a termeket és a lépcsőházat megtartja a “köz érdekében”.

A korábban Korona szálló néven ismert épület 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben bezárták, és bár több tulajdonosváltás történt, a szállót sokáig nem újították fel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek