BYD autóbuszt tesztelhetünk ingyen Miskolcon

Megosztás

A mai naptól várhatóan június közepéig a kínai BYD elektromos csuklós buszát teszteli az MVK Zrt. Miskolc utcáin, az eBus B18-as típusú járművet ez idő alatt az utasok ingyen vehetik igénybe.

Februárban az MVK arról adott tájékoztatást, hogy egy hidrogén meghajtású buszt tesztel, ezúttal pedig egy olyan eBust próbál, amelynek a gyártó szerint a hatótávolsága 400 km. A BYD-vel majd az 1-es, 12-es, 14-es 20-as és 54-es vonalain lehet találkozni, és a tesztidőszak alatt a szolgáltatás ingyen igénybe vehető – írja honlapján az MVK Zrt.

A 18,75 méter hosszú autóbusz akkupakkja plug-in és pantográfos eljárással is tölthető, az akkumodulok többsége – két egységet leszámítva – a tetőn kapott helyet. Ez az első olyan BYD busz, amit Magyarországon gyártottak, a felszereltsége pedig igencsak jónak mondható. Ugyanis az utasok és a sofőr biztonságára kameraalapú visszapillantótükör és holttérfigyelő-rendszer ügyel, a nagyrészt kettő-plusz-kettő soros üléselrendezésű utastérben pedig fahatású padlóburkolat és szálcsiszolt kapaszkodók alapozzák meg a minőségérzetet.

Az első miskolci tesztidőszak június 4-éig tart. Az MVK Zrt. a honlapján közzétette azokat az útvonalakat, ahol lehet találkozni a kínai gyártó járművel.

A BYD hazánkban akkor került be igazán a köztudatba, amikor kiderült, hogy a kínai gyár Szegeden épít gyárat, és néhány éven belül ontani fogja magából az elektromos autókat. A termelés megkezdéséig nagyjából még három évet kell várni.

MVK Zrt.- A megbízható útitárs

BYD csuklós autóbuszt tesztel az MVK Miskolc utcáin Az MVK Zrt. ismét autóbusz teszteléssel segíti a közösségi közlekedési járművek fejlesztését. Ezúttal egy BYD eBus sorozatának B18 jelű demó…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek