Választások Miskolcon: ők a 7. kerület jelöltjei

Megosztás

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. A 7-es számú választókerületben az évtizedek óta regnáló Fodor Zoltán az egyértelmű esélyes, de vajon lesz, aki meg tudja szorongatni?

Fodor Zoltánt a választókerületben valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen évtizedek óta képviseli az avasi lakosokat a közgyűlésben. Az Összefogás Miskolcért (Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, MSZP, LMP, DK, PÁRBESZÉD) jelöltjeként ismét jó eséllyel indul az újabb képviselőjelölti ciklusért, hiszen 2019-ben magabiztos győzelemmel a szavazatok 71 százalékát szerezte meg. Az ő nevéhez köthető a mára évtizedes hagyománnyá vált Mozdul az Avas elnevezésű rendezvény, valamint az Újszülöttek parkja kezdeményezés, ahol minden a választókerületben születő gyermeknek elültetnek egy fát. Fodor Zoltán a Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatja a lakókat a körzetben megvalósuló fejlesztésekről, így láthatjuk, hogy az elmúlt években számos lépcsőt újított fel, zebrafelfestések történtek, javították a buszmegállókat, új parkolóhelyeket alakítottak ki, javították a járdákat, padokat, létrejött a pumpapálya és folyamatosan gondozták, virágosították a közterületeket. 

Ficzere Beatrix a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a választáson. Elmondása szerint könyvelő, munkaügyi és társadalombiztosítási szakember. Több mint 20 éve a közigazgatásban dolgozik. Információink szerint Csöbör Katalin közeli munkatársaként tevékenykedett az elmúlt években, miután Varga Zoltánnal, egykori főnökével együtt távozott a MIKOM-tól, és mindketten az országgyűlési képviselő stábjánál kaptak állást.

Mivel a fideszes jelöltek egyike sem reagált megkeresésünkre, így nem tudjuk, hogy Ficzere Beatrixnak milyen tervei vannak a választókerület kapcsán.

Csabalik Zsuzsa a SZIVE, Jobbik és a Momentum jelöltjeként indul az önkormányzati választáson. Nyugdíjas, korábban a Herman Ottó Általános Iskolában tanított, majd az Avasi Gimnáziumban, biológia-kémia szakos tanárként. 2021-ben az ellenzéki előválasztáson is elindult, akkor 7 százalékos szavazataránnyal az utolsó helyen végzett.
Fontosnak tartja az összetartó közösségeket, ezért képviselőként támogatni szeretné a lakóközösségeket. Véleménye szerint hiányoznak a korábban meglévő kulturális lehetőségek, ezért az Avasi Gimnázium 350 fős színháztermének és könyvtárának a közösségi igényeit kell szolgálnia. Meggyőződése, hogy az önkormányzati munka a területen élő, közismert, az itt lakókkal bizalmi közösségeket építő, várospolitizáló képviselőkkel valósítható meg az eddigiektől még jobban. 

A választókerületi térkép segítségével megtekintheti, hogy pontosan mely utcák tartoznak Miskolc 7-es számú önkormányzati választókerületébe

Liszkai Károly a Mi Hazánk jelöltjeként indul a választáson. Csabalik Zsuzsához hasonlóan szintén friss nyugdíjas tanár. Korábban az Avason, Perecesen és a Győri kapuban is tanított. 

A legjelentősebb problémáknak az elöregedő lakásokat, rossz utakat és járdákat látja. Véleménye szerint a  busz végállomáshoz vezető, két sávosra szűkülő út katasztrofális állapotban van. Nem ígéri, hogy megválasztása esetén ezeken a problémákon javítani fog, de ígérete szerint mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ami a tehetségéből megoldható, azt megcselekedje.

Végh Patrik a Nép Pártján jelöltjeként indul a választókerületben. A Miskolci Egyetem hallgatója, avasi lakos. Véleménye szerint az Avas Miskolc jelképe, ennek megfelelően szerinte méltó helyet kell elfoglalnia a város életében. Javítani kívánja a szolgáltatások minőségét, elérhetőségét, legyen szó rendvédelemről, tömegközlekedésről, egészségügyről, vagy épp a panelprogram újraindításáról.

A választókerületben indulni kívánt még Gyenes Iván az MKKP jelöltje, illetve Tanács Józsefné a Munkáspárt jelöltje, de nekik nem sikerült kellő számú érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Kapcsolódó cikkek