Rekordközeli, hányan vágták át a szalagot a Miskolci Egyetem új levéltárának és könyvtárának felavatásán

Megosztás

Szalagátvágás, tehát Csöbör Katalinnal és Kiss Jánossal is találkozhattunk az átadón. Összesen kilencen álltak oda egy-egy kis szelet szalagot vágni Miskolcon. Az új létesítmény azonban valóban igen hasznosnak és modernnek tűnik, szeptembertől a hallgatók már használatba is vehetik.

Átadták a Miskolci Egyetem legújabb létesítményét, az egyetemi könyvtárból kialakított és bővített Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástárat. A nagyszabású ünnepélyes műszaki átadási ceremónia és bejárás május 29-én, délelőtt volt.

A Minap.hu beszámolója szerint a beruházás 13,2 milliárd forint támogatásból valósult meg, megújuló energiák és a legkorszerűbb épületgépészeti megoldások alkalmazásával. Ennek eredményeként 2400 négyzetméter alapterületű felújított olvasóterem áll a hallgatók rendelkezésére szeptembertől. Az egyetemi közgyűjtemények raktári kapacitása 2500 folyó méterrel bővült. Az irodák mellett helyett kapott 20 ezer folyó méternyi irat tárolására alkalmas raktárhelyiség.

A szalagátvágásban részt vett:
Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár; Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára; Csöbör Katalin és Kiss János országgyűlési képviselők; Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora; Fükő László, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke; Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója; Bernwallner Vilmos, a Fejér-B.Á.L. Építő- és Szolgáltató Zrt. projektigazgatója és Kolozsvári Zoltán, az Épkar Zrt. projektvezetője. 

Az átadón jelen volt még:
Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főispánja; Veres Pál, Miskolc polgármestere; Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője, Enghy Sándor, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora; Kis József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár igazgatója; Kalmár Zsolt, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője és Puskás Péter főépítész, a Műépítész Építészeti Tervezőiroda Kft. ügyvezetője. (Forrás: Csöbör Katalin Facebook, Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek