A közös italozásnak rablás lett a vége

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt, aki közös italozás után felajánlotta a sértett férfinak, hogy hazakíséri azonban útközben földre lökte és nadrágzsebéből elvette a pénztárcáját.

A vádirat szerint a vádlott 2024. február elején, az esti órákban lakóhelyén, egy borsodi kisvárosban összetalálkozott két férfi ismerősével, egyikük lakására mentek, alkoholt fogyasztottak, valamennyien leittasodtak. A sértett férfi távozása előtt elővette a pénztárcáját, hogy ellenőrizze mennyi pénze maradt. A vádlott ezt figyelemmel kísérte, látta van nála 12.000 forint, hogy megszerezze felajánlotta, hogy hazakíséri. Belekarolt a sértettbe, úgy haladtak az úton, míg harmadik társuk mögöttük jött a sértett kerékpárját tolva.

A hajnali órákban, amikor már megérkeztek a sértett férfi utcájába, a vádlott szemben állva a férfival, mellkasánál fogva földre lökte, a sárban fekvő sértett ruházatát átkutatta, nadrágzsebéből elővette a pénztárcáját, abból kivette a 12.000 forintot majd az üres pénztárcát a továbbra is földön fekvő sértetthez dobta és a helyszínről távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek