Sok jó kender kis helyen is elfér!

Megosztás

Akad számos olyan ország, ahol saját fogyasztásra/szórakoztatásra teljesen legális bizonyos mennyiségű kender termesztése. Persze országonként változó, hogy hol és mennyit lehet, sőt, akad olyan ország is, amely meghatározza a termesztés helyét is.

Ilyenkor ne azt képzeld el, hogy komplett ültetvényeket engedélyeznek, pár tőnél alig több az, ami néhány helyen teljesen törvényes. Éppen ezért nem mindegy, hogy ezek a növények milyen neműek. Hisz aki egy kicsit is jártas a témában, az pontosan tudja, hogy a hímnemű növények nem hoznak virágokat, nem lesz belőlük hozam. Éppen ezért, ha kis helyen és biztos sikerrel szeretnél termeszteni, akkor a Growisland feminizált magjai közül válogass!

De mi az a feminizált mag?

Ezeket a magokat úgy fejlesztették ki, hogy semmiképpen se tartalmazzon férfi kromoszómákat, vagyis csak női legyen bennük. Ezzel képesek ugyanis azt garantálni, hogy mindegyik növény virágba borul, és éppen olyan gyantás rügyeket hoz, amelyről minden termesztő álmodik.

Mert bár a kender mint növény önmagában is pazar látványt nyújt, a legtöbben mégsem az esztétikus megjelenéséért, hanem sokkal inkább a virágjáért termesztik.

Rendkívül praktikusak ezek a feminizált magok akkor is, amikor csak nagyon kis helyed van, és nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy nem termő növényeket nevelgess és gondozz.

Sőt, akkor is nagyszerű megoldás lehet ez a típusú mag, ha alapvetően nem vagy egy nagy kertész, a kényesebb növények pedig egészen biztosan kifognának rajtad. Ilyenkor lehet jó mentőöv a feminizált változat.

Hogyan lehet feminizálni a magokat?

Biztosan téged is foglalkoztat a kérdés, hogy mit kell ahhoz tenni, hogy csak női kromoszómák maradjanak, a férfi kromoszómák pedig eltűnjenek.

Ennek kétféle útja is van. Az egyik esetében kémiai módszert vetnek be, ahol többféle vegyülettel érnek célt a termesztők, míg a másik esetben vegyszerek nélkül, úgynevezett természetes módon érik el a célt. Ez a természetes azonban távolról sem jelenti azt, hogy ez lenne a jobb, ugyanis eléggé nem növénybarát módon gyakorlatilag sokkolják a kendert. Ezt a stresszhatást túl magas hőmérséklettel vagy hosszabb időn át tartó fényperiódussal érik el. Mindkét esetben beindul a növény túlélési ösztöne, és igyekezvén magát örök életűvé tenni, beporozza saját magát.

Természetesen még részletesebben is leírhatnánk, de helyszűke miatt csak a lényeges mozzanatokat idéztük fel.

Mindenkire a saját országának a törvénye vonatkozik!

Mielőtt megörülnél, hogy végre olyan országban élsz, ahol a törvények szerint legálisan termeszthetsz kendert, felhívjuk a figyelmedet arra az aprócska, ám mégsem elhanyagolható tényre, hogy mindenkire a saját államának a törvényei vonatkoznak.

Így aztán élhetsz te magyarként Hollandiában vagy Spanyolországban, ahol azért már sokkal több kenderes tevékenység engedélyt kapott, mégis ugyanazok a törvények vonatkoznak rád, mint ami a hazádban maradt összes többi polgártársadra.

Kapcsolódó cikkek