Nyaraljunk családunkkal egész nyáron saját kertünkben!

Megosztás

A nyár a pihenés, a családi és baráti összejövetelek és a strandolás időszaka. Mindannyian várjuk már a hosszú hétvégéket és a szabadságot, amikor saját kertünkben időzhetünk. A minőségi időtöltéshez számos kerti kiegészítő nyújt segítséget.

A kerti bútorok, napozó és hintaágyak, a medencék, valamint a grillezés eszközei mind hozzájárulnak a feltöltődéshez. A mömax összegyűjtötte egy helyre valamennyi kerti kiegészítőjét, így könnyedén tudunk válogatni a számtalan eszköz között. 

Napozáshoz

A terasz és a hátsókert kedvelt pihenőhelyként is kiszolgálhat bennünket. A napfény gyengéd simogatása jóleső érzést vált ki belőlünk, magunkba szívjuk a D-vitamint, ami szervezetünk számára létfontosságú elem. Mindehhez pedig a kényelmet a napozó- és hintaágyak biztosíthatják számunkra. A puha párnák közé süppedve, a gyengéd ringatózás elfeledteti velünk a napi gondokat és a stresszt. 

Ügyeljünk arra, hogy csak 11 óra előtt és 15 óra után feküdjünk ki napozni, hiszen a köztes időben az UV-sugárzás mértéke oly magas, hogy káros hatással lehet bőrünk állapotára. Védjük ebben a pár órában magunkat árnyékolókkal, például egy függő napernyővel, melyet egyszerűen fordíthatunk akár a medence fölé is.

Grillezés

A friss levegőn, a füst illatával körülvéve, barátok és család társaságában készített étel mindig különleges hangulatot teremt. Ahhoz, hogy ízletes ételek készüljenek a grillrácson, nemcsak minőségi eszközök szükségesek, hanem megfelelő előkészületek is. A húsokat ne felejtsük el bepácolni vagy jól megfűszerezni sütés előtt, mert így az ízek behatolnak a hús belsejébe, ezzel gazdagabb ízkombinációt eredményezve.

Ugyan a grillezés nemcsak az evésről szól, hiszen tökéletes alkalom egy hosszabb beszélgetésre, mégis érdemes jól megválogatni az elkészítéshez szükséges eszközöket. Használhatunk a grillezéshez egyszerű gömb- vagy körgrillt, melyben faszén adja a hőt, vagy gázgrillt, amely komolyabb eszköz, lávaköves változatában parádés BBQ aroma érhető el. Az öntöttvasból készült edények jó hőtartása biztosítja, hogy a nehezebben átsülő, párolódó ételek is vajpuha állagúvá váljanak. 

Nyár, strand és pihenés

A vízpart kedvelt nyári célpont, azonban sokan inkább az otthoni medencét választják egy frissítő csobbanáshoz. Az áruházak kínálatában már számtalan méretű, formájú medence megtalálható, nem szükséges fixen telepített változatot vásárolnunk, tökéletes megoldás lehet a mobil medence felállítása is. Bár a mélységét tekintve nem feltétlenül alkalmas az úszásra, ahhoz azonban, hogy a meleg nyári napokon ellazuljunk, kiváló.

A kerti medence kiválasztásakor fontos figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet, valamint a méretet és formát, amely leginkább illeszkedik az adott kert stílusához és igényeihez. Emellett fontos szempont még a szűrőrendszer és medencefedés is, melyek hozzájárulnak otthoni strandunk higiéniai és biztonsági szintjének fenntartásához.

Kapcsolódó cikkek