Folytatódhat a történelmi Avas fejlesztése

Megosztás

Az elmúlt években jelentős fejlesztések zajlottak az Avason. A városvezetés azonban nem állna meg itt, további fejlesztéseket terveznek.

Évtizedek óta nem látott mértékű fejlesztések valósultak meg az Avason. A legjelentősebbek között említhetjük az Avasi kilátó teljes megújulását és a köré épült új közösségi épületet. A másik igen jelentős fejlesztést a Horváth-tetőn kialakított játszótér és komfortpontok jelentik.

 Fenntartható városfejlesztés c. felhívásra benyújtandó projekt átfogó célja hogy – kapcsolódva a területen megvalósult fejlesztésekhez, azokat kiegészítve – olyan jó minőségű, vonzó környezetet hozzon létre az Avas-tetőn, amely arra ösztönzi Miskolc lakosságát és a város látogatóinak erre fogékony csoportjait, hogy szabadidejüket aktívan, a területen kialakított zöld természeti környezetben sportolással, sétával, egyéb természetközeli szabadidős tevékenységgel töltsék el.

A fejlesztés eredményeként megtörténik a korábban megépült komfortpontok környezetének rendezése, a szükséges gyalogos és személygépkocsival történő biztonságos megközelíthetőség biztosítása, valamint a komfortpontok közműhálózatba történő bekötése. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek