Mi mindenre használható egy gőzsütő a sütésen kívül?

Megosztás

Az innovatív megoldásoknak köszönhetően ma már egy sütő nem csupán sütésre való. Számos előnyét ki tudjuk használni, érdemes tehát a választás előtt utánajárni annak, milyen funkciókkal is rendelkezik egy ilyen készülék.

A Miele gőzsütők között például találunk olyat is, amelyik cumisüveg fertőtlenítésére is kiváló, de a sor itt nem ér véget! Ismerkedjünk meg hát a lehetőségekkel!

Mi az a gőzsütő?

A gőzsütő egy olyan modern sütő, amelyben a gőz is használható az ételek elkészítéséhez. Egyre nagyobb e termékek iránt az érdeklődés, főleg azok keresik, akik a reformkonyhai ízeket részesítik előnyben.

A gőzsütőben ugyanis gyerekjáték a zöldségek párolása, ráadásul úgy, hogy azok megőrizzék vitamintartalmuk nagy részét. A gőzsütő abban különbözik a gőzpárolóktól, hogy a hagyományos módon is készíthetőek benne finomságok.

A Miele kínálatában kapható mindkettő verzió, sőt még mikrohullámú üzemmóddal ellátott gőzpárolót is beszerezhetünk. Érdemes kikérni a munkatársak segítségét a választáshoz, hogy megtaláljuk az ideális terméket. Ehhez azonban ismernünk kell a főbb igényeinket.

Számos hasznos funkció

Segítségképpen bemutatunk néhány dolgot, amelyekre használható egy gőzsütő a sütésen kívül. Lesznek közöttük igencsak meglepőek is!

  • Felolvasztás: Nem kell többé a mikrót használni, egy gőzsütőben ugyanis a fagyasztott ételek ideális körülmények között olvaszthatók fel, kb. 60°C-on. De a süteménykészítés során a csokoládé megolvasztásához is ajánlott ez a funkció.
  • Blansírozás: Különleges vacsorát készítene? Blansírozza a gyümölcsöket és a zöldségeket a gőzsütővel!
  • Tojásfőzés: Ki így, ki úgy szereti a főtt tojást. Nem is kell várni sokáig az ízletes reggelire, ha nem a hagyományos módon, vízforralás által főzzük meg a tojást, hanem a sütőbe tesszük. Néhány perc alatt elkészül, a végeredmény pedig tökéletes lesz!
  • Befőzés: Sok háziasszonynak okoz fejtörést, milyen módon tartósítsa az élelmiszereket. A befőzés sem jár majd nagy munkával, ha van egy gőzsütőnk. Nem csak zöldségek és gyümölcsök, de még húsok és kolbászok is tartósíthatók ilyen módon.
  • Kelesztés: Készülhetnek a finom házi kenyerek, csodás kalácsok! A készülék 40°C-on megkeleszti a tésztát.
  • Házi joghurt készítése: Akinek van egy kis ideje és kedve, saját készítésű joghurttal is kedveskedhet szeretteinek. Közel 5 óra alatt elkészül a finomság 40°C-on.
  • Cumisüvegek és befőttesüvegek fertőtlenítése: Igazán speciális módon is használhatunk egyes modelleket. A fertőtlenítéshez, sterilizáláshoz állítsuk 100°C-ra a készüléket.
  • Gyümölcslé készítése: A gyümölcsök leve kíméletes módon nyerhető ki a gőzsütő segítségével – akár erre is jó egy ilyen eszköz.

Hogyan lehet beszerezni egy ilyen multifunkcionális darabot?

Aki érdeklődik a készülék iránt, látogasson el a Miele webáruház oldalára, ahol a híres német gyártó termékeit mind megtalálja. A konyhai eszközök között lesz a gőzsütő is, de – mint mondtuk – gőzpárolók, mikrohullámú és beépíthető sütők, sőt még melegítő- és vákuumozófiókok is kaphatók itt.

Kapcsolódó cikkek