Frissítve: így lőtt rá a merénylő Robert Ficóra, összesen ötször – videó

Megosztás

Új videó látott napvilágot, ahol már maga a merénylet is látható. A képsorok alapján a férfinek öt lövést is sikerült leadnia a szlovák kormányfőre, pedig már az első dörrenés után igyekeztek közbelépni a testőrök. Fico állapota a hivatalos információk szerint rendkívül súlyos.

Teljes hírzárlatot rendeltek el, a besztercebányai egészségügyi személyzetnek elvették a mobiltelefonjait.

Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségügyi állapotáról szóló információk embargó alatt vannak – értesült a Denník NA portál szerint a besztercebányai egészségügyi személyzetnek elvették a mobilját, Ficót pedig CT-vizsgálatnak vetették alá. A portál arról is ír, hogy Fico műtétje továbbra is zajlik.

Este fél nyolc előtt tíz perccel Erik Tomáš szlovák munkaügyi miniszter azt nyilatkozta a Markíza televíziónak, hogy Fico állapota súlyos, és még mindig zajlik a műtét. A beavatkozás azért húzódik el, mert a támadó a kormányfő több szervét is eltalálta – írja a Paraméter. Fent pedig az ominózus videó, amelynek megtekintését csak 18 éven felüli olvasóinknak javasoljuk megnézni. Az öt lövés pedig arról árulkodik, gyilkolni akart a merénylő.

Frissítés: Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter egy besztercebányai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

a politikus állapota rendkívül súlyos”.

Kalinák köszönetet mondott az egészségügyi szakembereknek, akik a közvetlen közelről rá leadott lövések miatt több különböző sérülést szenvedett. „A helyzet rossz. Jelenleg nincsenek jó híreink, minden reményünk a kórház specialistáiban van” – mondta, hozzátéve: a politikus akkor már három és fél órája a műtőben volt. Azt is megígérte, hogy az állapotáról a későbbiekben tájékoztatnak majd.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!