Kiírták a pályázatot a Miskolci Színház igazgatói posztjára

Megosztás

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója már tavaly bejelentette, hogy újraindul a posztért: az ember soha nem hagyja cserben a gyermekét, mondta akkor. A teátrum ügyvezetőjének személyéről hamarosan dönthet a közgyűlés.

Az elmúlt kilenc évben a direktor bizonyította, hogy össze tudja fogni a csapatot és sikerre viszi az intézményt, nemcsak országhatárokon belül, de azon kívül is. Az igazgató megbízása 2025. január 31-én megszűnik, ezért új pályázatot kell kiírni, amit – jogszabály szerint – legkésőbb július 31-éig közzé is kell tenni, írja a Minap.

Az előre hozott kiírást megszavazta a közgyűlés is, a labda azonban egy ideig a Kulturális és Innovációs Minisztériumnál pattogott – lévén az intézmény kettő finanszírozású, így a pályázattal kapcsolatos döntés is két bólintást igényel.

A kormány.hu oldalára május 9-én felkerült az ügyvezetői munkaköri kiírás.

A pályázatokat a megjelenéstől számított 30 napon belül kell leadni, az igazgató személyéről pedig a közgyűlés dönt. Bár június 9-én lesz a választás, az új testület csak októberben kezdi meg a munkát, tehát a színházigazgató személyéről még a mostani felállásban dönt majd a közgyűlés.

A társulat 2024/2025-ös szezonjának évadhirdetőjén egyébként kiderült, hogy a teátrum összesen 14 bemutatóval készül a jövő évadra, ebből kettő ősbemutató, egy pedig magyarországi ősbemutató lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek