Milyen babaruhák beszerzése javasolt a kezdeti időszakban?

Megosztás

A legtöbb újdonsült édesanya bizonytalan annak kapcsán, hogy milyen alapvető babaruhákat érdemes beszerezni. Egyesek hajlamosak túlzásba esni, és olyan holmikat is megvásárolni, amelyek nem feltétlenül használhatók ki, míg mások halogatják egészen addig, amíg felkészületlenül érkezik a kicsi a családba.

Alábbi cikkünkkel igyekszünk segíteni abban, hogy a legszükségesebb holmik idejében rendelkezésre álljanak, ami pedig a beszerzést illeti, érdemes körülnézni a Berry Baby babaruháinak kínálatában, itt ugyanis mindent megtalálunk, amire szükség lesz az elkövetkezendő időszakban.

“Hazahozós” újszülött ruhák

Ezek közé tartoznak a body-k, a rugdalózók, a talpas nadrágok, a kocsikabátok, az overálok, de nem hiányozhatnak a palettából a nyálkendők, az újszülött sapkák és a kesztyűk sem. Ez utóbbi amiatt fontos, hogy a pici ne karmolja meg magát. Két hetes koráig ugyanis nem szabad levágni a körmeit, mert még gyenge a körömszerkezet, ettől függetlenül ahhoz elég éles, hogy kárt tegyen magában. A “marás” elleni kesztyű éppen ennek megakadályozására lett kifejlesztve, miközben nem gátolja a kicsit a szabad mozgásban, de nem is tudja lehúzni magáról, gumírozott kialakításának köszönhetően.

Ha viszont nem szeretnénk egyesével összeválogatni a szükséges holmikat, dönthetünk a szettek vásárlása mellett is. Szerencsére a Berry Baby kínálatában komplett hazahozós szetteket is elérhetünk, amelyekben minden fontos ruhadarabot megtalálunk: body-t, rugdalózót, sapkát, kesztyűt, kocsikabátot. 

Mire lesz még szükség?

Jó szolgálatot tehet egy babahálózsák, amelyből többféle típus is beszerezhető: ujjatlan, tipegő, valamint hosszú ujjú változat is. Ez utóbbiak alkalmazásával elkerülhető, hogy a kicsi kitakarózzon az éjszaka folyamán. Különféle alapanyagokból készültek is választhatók, például flanelből, wellsoftból és minky-ből, amelyek extrán puhák, selymes tapintásúak, de vásárolhatunk pamutból készülteket is.

Egy sokoldalúan használható minky mellényke nem hiányozhat a palettából, hiszen tavasztól őszig alkalmazható. A védőnők ajánlása szerint a kicsikre mindig +1 réteg ruha feladása javasolt, ha például mi pólóban és pulóverben vagyunk, akkor a picinek még egy mellény is kelleni fog plusz rétegként. 

Az igazi jolly joker a bundazsák kapucnival, amely kívül vízlepergetős anyagú, belül pedig polár, vatelin béléssel. Kézfeje kesztyűként alkalmazható, visszahajtható. Külön előny, hogy 3 és 5 pontos övrendszerrel is kompatibilis.

Mire figyeljünk a választás során?

Azontúl, hogy a megfelelő méretben szerezzük be a babaholmikat, kiemelt figyelmet kell fordítani a ruhák alapanyagára, hiszen a kicsiknek sokkal érzékenyebb, sebezhetőbb a bőre. Érdemes 100%-ban pamut body-kat, rugdalózókat választani, ami pedig a mellényeket, kabátokat illeti, a több alapanyagból készült, különféle rétegekkel ellátott modellek az ideálisabbak, amelyek kívül például vízlepergetősek, belül béleltek, puha tapintásúak, kiváló hőtartó képességgel bírnak.

Kapcsolódó cikkek