Alaposan megváltozik a közlekedési rend a Borangolás idején

Megosztás

Csütörtöktől vasárnap estig jócskán megváltozik a közlekedés rendje az Avason és környékén.

Miskolc legnagyobb, Magyarország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvénye idén tizenkettedik alkalommal várja a résztvevőket a hétvégén. A részletekről a Minap.hu tájékoztatta a lakosságot.

Május 16-án, csütörtökön a 9 és 15 óra közötti időszakban lezárják a gépjárműforgalom elől a Latabár sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Győri sor sarok, a Latabár sor, a Latabár sor – Petőfi sarok, A Csáti sor – Horváth-tető sétány sarok és a Csáti sor – Horváth-tető – Avasi Kilátó lépcsősor sarok közötti területeket. Futóverseny miatt 9 és 17 óra között szakaszos lezárására számíthatnak az arra közlekedők a Papszertől az Avasi kilátóig tartó lépcsősoron – közölte a Miskolczi Borbarátok saját közleményében.

Mint írják: május 17-én és 18-án forgalmi korlátozás lép életbe a 12 órától 0 óráig tartó időszakban az alábbi területeken: Kisavas, Alsó sor – Görgey sarok, Kisavas, Első sor – Lonovics sarok, Papszer – Mélyvölgy sarok, Papszer 24., Toronyalja – Középső sor sarok, Toronyalja 67., Nagyavas, Alsó sor – Középső sor kereszteződés, Nagyavas, Felső sor 434., Latabár sor – Pázmány sarok közötti területek.

Eszerint május 19-én, vasárnap 10 és 20 óra között csak gyalogosan közelíthető meg a Latabár sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Horváth-tető sétány sarok és a Csáti sor – Mélyvölgy sarok határolta terület.

A rendezvény lezárt területeire behajtani kizárólag Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata vagy a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által kiadott ideiglenes engedély birtokában lehet.

A szervezők a lakosság türelmét és megértését kérik, továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy az Avasi kilátó építési munkálatai miatt a Horváth-tető egy része munkaterületnek minősül, ezen az elkerített részen tartózkodni tilos.

Az Avasi Borangolás pénteken, szombaton és idén vasárnap is gazdag zenei és gasztronómiai programkínálattal várja a résztvevőket. Részletes programok: www.borangolas.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek