Ózdon egy rendkívül fontos gyalogátkelőhely rendőrlámpát kap

Megosztás

A gyalogosoknak még nagyobb biztonságot nyújt majd a megváltozott forgalmi rend, ugyanakkor az autósok is jól járnak, mert jelentősen mérsékli majd a csúcsidőszakokban tapasztalható dugókat.

Janiczak Dávid polgármester maga osztotta meg a részleteket a közösségi médiában. Ózd ismét fejlődik.

“HAMAROSAN RENDŐRLÁMPÁS LESZ A POSTAI ZEBRA

VAN AKI VIDEÓZIK ÉS ÍGÉRGET – VAN AKI CSELEKSZIK

A probléma régóta fennáll, először 2017-ben alakítottuk át a kereszteződést szakemberek javaslataira hagyatkozva, akkor már 50%-kal sikerült javítani a helyzeten: két zebrából egyet csináltunk és a kanyarodási szabályokon is változtattunk.

Ma újabb jelentős lépést tettünk. Szakértői egyeztetéseket követően két hete kezdeményeztem a közös helyszíni bejárást, a Magyar Közút, mint az út kezelőjének forgalomtechnikai szakembereivel, és a Rendőrség mint hatóság részvételével. Egyetértés alakult ki abban, hogy a forgalmi dugó mérséklése céljából és a gyalogos biztonság fokozása érdekében a gyalogos átkelő helyet közlekedési lámpákkal kell ellátni. Ezzel kombinációban más értékelhető javaslatok is elhangoztak, így abban maradtunk, hogy speciálisan a forgalomtechnikával foglalkozó tervezőt bízunk meg a részletes információ gyűjtéssel és tervezéssel, hogy a lehető legjobb megoldást tudjuk produkálni ha már újra hozzá nyúlunk.

Ez a feladat az út állami volta miatt a Közútkezelőre hárulna, de mivel náluk nem áll rendelkezésre a fedezet, felajánlottam, hogy az Önkormányzat átvállalja a költségeket. Első lépés lesz szakirányú tervezővel az új forgalmi rend és a műszaki részletek megterveztetése, ezt követően pedig jöhet a kivitelezés!” – zárta gondolatait Janiczak Dávid.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek