Eközben Szerencsen: egyetlen képen a magyar valóság

Megosztás

Miért jó a Fidesznek, ha ilyen, nagyon látványosan lepukkant helyeken próbálják fényezni az elmúlt 14 évet, illetve feltűnt-e már a kedves választópolgároknak, hogy az elmúlt időszak rengeteg botrányát ismerve vajon miért zsugorítják szinte észrevehetetlenül kicsire a Fidesz szót a plakátok nagy többségén? Sok helyen a narancs szín is eltűnőben.

Ahogy az egyik olvasó írta, ez így nagyon Szerencs-étlenül sikerült a kormánypártnak. Az elmúlt 14 év remek építkezési munkáját láthatjuk az épületen is, amire felhelyezték. Bár a Fidesz rendre vidéken nyeri meg a kétharmadot (most lényegtelen, hogy milyen módszerekkel) a választásokon, enyhén szólva érdekes egy ilyen ramaty állapotban levő épületre választási plakátot feltenni éppen a kormányzó pártoknak. A fotót Suhaj Zoltánnak köszönhetjük.

Szintén érdekes látni, milyen szinten eltűnőben a fideszes plakátok döntő többségéről a narancssárga szín, illetve a Fidesz felirat is egészen pici. A borítókép Szerencsen készült, de ezt a jelenséget már máshol is megfigyelték. Az Aszódon készült fotó már körbejárta az internetet, mert szintén elég beszédes.

Ehhez alighanem különösebb kommentár sem szükséges.

Nagyon sok olvasónknak feltűnt azonban, hogy például Miskolcon is furcsa helyzet állt elő, Tóth-Szántai József fideszes jelölt plakátjain szinte el van rejtve a Fidesz felirat és a narancs szín sem jelenik meg. Helyette a sokkal inkább az évek óta az ellenzékre jellemző sötétkék lett a domináns, távolabbról nézve rá sem lehetne jönni, hogy ez bizony egy fideszes polgármesterjelölt plakátja. (Természetesen az országban számos helyen virít a narancssárga plakát, de éppen azokon a helyeken kevésbé jellemző, ahol 2019-ben nagyot bukott a kormányzó párt és azóta a helyiek egyre inkább tudják, hogy emiatt is szorulnak nagyon hátra a rangsorban, amikor a kormány pénzt oszt, illetve vesz el a településektől.)

Figyeljük meg a szembeszökő különbséget például 2019-hez képest, szintén Miskolcon, Alakszai Zoltán plakátjainál.

Rengeteg olvasó véleménye az, hogy a pedofilbotránnyal óriási népszerűségvesztést elszenvedő Fidesz szinte szégyelli a jelenlegi jelöltjeinél a narancs színt és esélyesebbnek tartják a győzelemre, ha nem túlzottan verik nagydobra a plakátokon a Fidesz szót, mert jelenleg nagyon nincsenek népszerűségük csúcsán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek