A környezetvédelem, mint politikai téma – a Borsod24 podcastje

Hogyan kapcsolódik össze a politika és a környezetvédelem a borsodi hétköznapokban. Forrás: Borsod24 podcastje.

Megosztás

A Borsod24 második podcastjében a borsodi emberek és a politika környezetvédelemhez való viszonyáról beszélgetett Szabó-Tóth Kingával a Miskolci Egyetem (ME) szociológusával és Fekete Sándorral az ME politológusával Bethlen Tamás a Borsod24 szerkesztője.

A dolgok közepébe vágva, felvetődik a tavalyi sikeres tiltakozás az Alsózsolcára tervezett, évente tízezer tonna akkumulátor feldolgozására alkalmas üzem felépülése ellen. A témánál maradva szó esik többek között a hejőcsabai cementgyár újraindításának tervéről, és az arnóti alumíniumöntöde esetéről és a Sajó-völgy légszennyezettségének okairól.

Szabó-Tóth Kinga és Fekete Sándor is a társadalom lassú, de biztató környezettudatosabbá válását firtatja, ugyanakkor kifejtik, hogy van még hova fejlődni környezet védelme, tisztelete és a vele kapcsolatos politika terén egyaránt.

Ha szeretné megtudni, hogy a műsor vendégeinek mi a véleménye az akkumulátor nagyhatalmi elképzelések elleni tiltakozás mögöttes okairól, az LMP és a Párbeszéd zöldpártiságáról, létezik-e borsodi klímatudatosság, akkor hallgassa meg műsorunkat!

Podcast: A környezetvédelem, mint politikai téma (S01E02)

Hallgassa meg egy miskolci szociológus és egy politológus véleményét a környezetvédelem legégetőbb, a politikai csatározások hadszínterén is fontossá vált témáiról. Akkumulátorgyár, akkuszétszerelő üzem, levegőszennyezés, cementgyári csatározások, bűzös ipari létesítmények kontra civil szervezetek illetve politikusok. A Borsod24 Podcast második adásának vendégei: Szabó-Tóth Kinga szociológus és Fekete Sándor politológus.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek