Kiderítettük, kik lesznek a Fidesz-KDNP civilbe öltözött önkormányzati képviselőjelöltjei

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt Csöbör Katalin tett közzé egy fotót a kormánypártok civilnek nevezett önkormányzati képviselőjelöltjeiről, majd azóta a magát függetlennek tartó Tóth-Szántai József polgármesterjelöltnél is megjelent a kép a mögötte felsorakozó csapatról. Az aspiránsok nagy részének arca nem ismerős a miskolciak számára, de a Borsod24 kiderítette, kik is szeretnék visszavenni Miskolcot Veres Páltól és politikusaitól.

Sok, eddig a miskolci nyilvánosság számára ismeretlen arc is feltűnt a képviselőjelöltek közös képén, de számos fontos távozó is akad. Az eddigi politikusok közül nem indul újra városházi pozíciójáért többek között Soós Attila, Kovács László, de a távozók között van Dr. Nagy Ákos és Gazdusné Pankucsi Katalin is. Sokak szerint éppen ez a négy kormánypárti képviselő volt az, akikkel konstruktív módon lehetett dolgozni az önkormányzati üléseken, ellentétben a Rogán-minisztériumi narratívákat harsogó társaikkal.

Hogy kik lépnek a helyükre, azt a Tóth-Szántai Józseftől megszerzett képviselőjelölti listából sikerült megtudnunk. Az idézőjelben szereplő részeket a rádiós műsorvezető levele alapján közöljük, a kiegészítést szerkesztőségünk tette meg.

Klinga Dániel – jelenleg az Országgyűlés Hivatalának a dolgozója.”

Czinkné Sztán Anikó – vállalkozó, 10 évet töltött a közigazgatásban, az elmúlt 20 évben pedig a saját vállalkozását vezeti.”

B24-infó: A Kriza-korszakban a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője volt, majd 2012-ben a nehéz gazdasági helyzetben lévő vállalat vezetőjeként másfél millió forintos év végi jutalmat kapott. A karriere azonban röviddel ezt követően véget ért a cég élén, 2013-ban ellentmondásos körülmények között menesztették. Arról is a sajtóból értesült, hogy már nem ő vezeti a Miskolci Turisztikai Kft-t.

Barta Gábor – önkormányzati képviselő, 10 évet dolgozott/dolgozik a miskolci politikai életben. Műszaki, elsősorban üzemeltetési és karbantartási területen több miskolci cégnél is alkalmazott.”

Berencsy Sándor Máté – vállalkozó, 20 éve dolgozik banki, pénzügyi és biztosítási területen középvezetői, vezetői területen.”

B24-infó: A jelölt a korábbi fideszes képviselő, a miskolci színházban dolgozó színész-operaénekesnő Eperjesi Erika férje, aki azután szorult ki a közgyűlésből, hogy 2019-ben vereséget szenvedett a választáson.

Alavári Zsuzsa – politológus, óvodapedagógiai asszisztens. 12 éve dolgozik egy miskolci óvodában.”

Kozma Istvánné – önkormányzati képviselő. 20 évig vezette családi vállalkozását. Nyugdíjas.”

Ficzere Beatrix – könyvelő, munkaügyi és társadalombiztosítási szakember. Több mint 20 éve a közigazgatásban dolgozik.”

B24-infó: A hölgy Csöbör Katalin közeli munkatársaként tevékenykedett az elmúlt években, miután Varga Zoltánnal, egykori főnökével együtt távozott a MIKOM-tól, és mindketten az országgyűlési képviselő stábjánál kaptak állást.

“Kavecsánszki Erzsébet – gyermek és ifjúságvédelmi felügyelő egy miskolci iskolában. Évek óta szervezője a miskolci Cinefest filmfesztiválnak.”

Matiscsák Éva – 26 évig dolgozott fiókvezetőként egy biztosító társaságnál. Jelenleg a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnöke.”

B24-infó: A Nő a Siker Alapítvány Csöbör Katalinhoz köthető. Korábban arról is beszámoltunk, hogy rövid működést követően már több száz milliós támogatásban részesült a szervezet, amely a választási kampányok idején is rendszeresen a képviselőasszony segítségére siet.

Szécsényi Marianna – történelem-teológia szakos tanár, jelenleg Gyesen van, 2014-től képviselő.”

B24-infó: A hölgy legutóbb vereséget szenvedett az önkormányzati választásokon, listáról került a közgyűlésbe.

Molnár Péter – 2006-tól önkormányzati képviselő, a Szakképzési Centrum főigazgatója, tanár.”

B24-infó: A KDNP-s politikus legutóbb vereséget szenvedett az önkormányzati választásokon, listáról került a közgyűlésbe.

Hollósy Endre András – 2014-től képviselő, médiaszakember.”

B24-infó: A KDNP-s politikus legutóbb vereséget szenvedett az önkormányzati választásokon, listáról került a közgyűlésbe. Sokan a DVTK labdarúgócsapat műsorközlő hangjaként ismerik. A képviselőjelölti csoport listavezetője.

Deák-Bárdos Mihály – 2014-től képviselő, birkózó Európa-bajnok, olimpikon.”

B24-infó: a sportoló nevéhez több zűrös, erőszakos ügy is köthető, de legkomolyabb büntetése egy próbára bocsátás volt. Az ő nevéhez köthető a 2019-es választásokon az utolsó pillanatban visszalépett ellenzéki Csontos Róbert esete is, aki ezzel a tettével ellenfél nélkül hagyta Deák-Bárdost a lyukóbányai szegregátum körzetében.

Bajusz Gábor – pedagógus, médiaszakember, 2020-tól képviselő.”

B24-infó: A listán mandátumot szerzett képviselőről néhány hónapja derült ki, hogy jelentkezett a több milliárd forintból lejárató kampányokat folytató Megafon képzésére. További részleteket itt olvashat az ügyről.

Sebestyén Csaba – gépészmérnök és közgazdász, a Mirehuköznél projektmenedzserként dolgozik.”

Dr. Osváthné Kobolák Zsaklin – pedagógia-coach végzettségű toborzáskiválasztási manager.”

Dr. Hojnyák Dávid – regionális igazgató a Fidelitasban, jogász, a Miskolci Egyetemen tanít.”

Bodor Márk – politológus. Jogi tanulmányokat folytat, egy gyermek édesapja.”

B24-infó: A 2019-es választáson vereséget szenvedő, majd később vármegyei főispánná kinevezett Alakszai Zoltán személyi titkára.

Érdekesnek tűnik, hogy a magát civilnek és függetlennek valló Tóth-Szántai József, aki eredetileg egy néhány hetes egyesület jelöltjeként vágott neki a választásnak, kizárólag a kormánypárti, vagy szorosan a Fidesz-KDNP-hez köthető képviselőjelölti csapattal fut neki a választásnak. Bár nem tudni, kik alkotják civil szervezetének tagságát, úgy látszik, a néhány hetes “lokálpatrióta egyesület” egyetlen önkormányzati képviselőjelöltet sem tudott kiállítani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek