A csodálatos Füzéri vár 500 méter felett

Megosztás

BAZ megye egyik legszebb építménye bármilyen magasságból és szögből nézve fantasztikus látvány, de amikor a felhők fölé magasodva láthatjuk, különösen művészi.

A csodálatra méltó természeti környezetben fekvő Füzér Vára egyike az ország kevés olyan magánföldesúri várának, melyről nagy valószínűséggel állítható, hogy már a tatárdúlás előtt állt. A füzéri Várhegy Magyarország 7 természeti csodájának egyike, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Zempléni-hegység legkeletibb részén, egy meredek oldalú vulkáni kúpon található.
A várat a XIII. század elején építették, így Magyarország legkorábbi kővárainak egyike.

Lassan 10 éve már, hogy látványos felújításon esett át Füzér vára, amely 552 méter magasságban épület fel egy olyan helyen, amely akkoriban kifejezetten nehezen volt megközelíthető, így viszont jól védhetőnek bizonyult.

Festmény a XIX. századvégi állapotokról. Köszönjük, hogy nem hagyták az enyészetnek ezt a csodaszép várat. A Borsodi Zóna oldalnak köszönhetjük a felhők feletti felvételt. Füzér Vára és a Nagy-Milic hegycsoport látható a fotón. Forrás részben: Fuzervara.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek