Egy borsodi hölgy lett a borászok borásza

Megosztás

Idén is átadták a Borászok Borásza díjat. A díjátadót 2024. április 27-én tartották Budapesten. A versenyen borsodi siker született, hiszen a  tokaji borvidék borásza, Bárdos Sarolta nyerte el a rangos díjat.

A 2024. április 27-én este Budapesten megtartott Borászok Borásza Díjátadó Gálát, Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke, a gála fővédnöke nyitotta meg. A miniszterek, államtitkárok, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói, valamint a jelölt és győztes borászok jelenlétében megtartott exkluzív eseményen felszólalt Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a díj alapítója is – számolt be az eseményről a Vince.hu

Az elegáns esemény keretein belül Heimann Zoltán után idén Bárdos Saroltát választották a tizennyolcadik Borászok Borászának. Átadták a Borászok Barátja különdíjat is és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat. A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték.

Bárdos Sarolta a díj átvételekor így fogalmazott:

Bárdos Sarolta a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok borásza. A borászat büszke arra, hogy: “A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A borkészítés során nem használunk semmilyen  természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg.”
A borászatról további részleteket a honlapjukon olvashat, ide kattintva.

Hamarosan Miskolcon is borversenyt rendeznek, amelyről itt olvashat részletesen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Novekedes.hu

Kapcsolódó cikkek