Leisztinger Tamás veheti meg a Honvéd együttesét

Megosztás

Már április elején arról lehetett olvasni, hogy új tulajdonosa lesz a Budapest Honvédnak. Azóta a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy a klub jelenlegi tulajdonosa megerősítette, hogy elvi megállapodás született a vevőjelölttel. A lap információ szerint a korábban tíz évig a DVTK működtetésében is szerepet vállaló Leisztinger Tamás lehet az új tulajdonos.

A klub egyfajta válságot él át. Április elején a Honvéd szurkolói tüntetést szerveztek a mostani tulajdonos, Bozó ellen. Elmaradó fizetésekről, ki nem fizetett számlákról, milliárdos tartozásról beszéltek. Azt is mondták, hogy a rendelkezésre álló pénzt közben elherdálták. Ahogy az egyik résztvevő elmondta: van játékos, akivel olyan szerződést kötöttek, hogy még a döntetlen esetén is prémiumot kap – számolt be a kialakult helyzetről a 444.hu.

Ezzel egyre biztosabbá vált, hogy a klubnak új tulajdonosa lesz. A Nemzeti Sport már a hónap elején olyan információkat kapott, hogy az egyik vevőjelölt Leisztinger Tamás lehet.

Leisztinger Tamásnak nem ez az első próbálkozása futballcsapat-tulajdonosként. Korábban tíz évig övé volt a Diósgyőr. Amikor a borsodi csapatba bevásárolta magát, a helyi Észak-Magyarország című lap kérdésére így indokolta megjelenését a profi futballban:

„Maradjunk annyiban, hogy egy Magyarországon vállalkozásokat működtető ember esetében nem baj, ha szerepet vállal olyan ügyekben, ami egyébként is fontos neki, főleg akkor nem, ha például az ország első számú politikai vezetőjének is fontos ugyanez az ügy.”

Leisztingnert korábban MSZP-közeli nagyvállalkozónak könyvelték el, 2010 után számos cége került Fidesz-közeli pénzemberekhez, pl. a 19 magyarországi szállodát üzemeltető Hunguest Hotel-lánc, ami Mészáros Lőrincnél landolt. Egyébként volt miből finanszírozni a Honvéd megvásárlását, hisz épp a héten, kedden vásárolt négymilliárd forintért szénbányát az állam tőle.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: 444.hu, nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek