Csöbörnél “Nő a siker”, a pár éve működő alapítványánál landolt több száz millió támogatás

Megosztás

Az elmúlt napokban nagy visszhangot kapott, hogy a Csöbör Katalin által létrehozott Nő a Siker alapítvány húsvéti csomagok osztogatását tervezi az Avason. Nem ez az első eset, hogy a képviselőasszony az alapítványa mögé bújva jótékonykodik, hiszen a 2018-as országgyűlési kampány idején is Csöbör feliratú vödrökben vehette át az alsózsolcai cigányság a száraztésztát.

A közelgő országgyűlési választás miatt bizonyára lesznek még hasonló akciói az elmúlt években példátlan mértékű pénzesőben részesülő Csöbör-féle alapítványnak, hiszen közel félmilliárd forint közpénzzel gazdálkodhatnak.

Milyen támogatásokban részesült a Nő a siker alapítvány?

Ha felkeressük az alapítvány honlapját vagy rákeresünk a nyertes pályázatok között a szervezetet érintő támogatásokra az alábbi információkhoz jutunk:

 1. Női információs és Szolgáltató Központ kialakítása Miskolcon
  Projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00066

  Konzorcium tagok:
  Nő a siker alapítvány (konzorciumvezető)
  Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete

  Sajókeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal
  Támogatási összeg: 184 176 516 HUF

 2. Család és KarrierPONT kialakítása és működtetése Miskolcon.
  Projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17 – Nők a családban és a munkahelyen

  Konzorcium tagok:
  BAZ Megyei Kormányhivatal (konzorciumvezető)
  Nő a siker alapítvány
  Észak-Magyarországi Gazdaság- és Területfejlesztési Nonprofit Kft.
  Támogatási összeg: 199 821 500 Ft

Bizonyára a kiváló szakmai felkészültségnek köszönhető, hogy a megyében erre a pályázatra kiosztott közel 1 milliárd forint támogatásnak közel 40%-át, azaz 400 millió Ft-ot az alig néhány éves múlttal rendelkező Csöbör féle alapítványnál landolt. De itt még nem ért véget a támogatások sora:

Közel 50 millió Ft-ot kapott a hangzatos NETTY – Tapasztalati tanulás és jó gyakorlatok fejlesztése projektjük, valamint további 50 millióval támogatták az alapítványt egy konditerem kialakítására is. Összesen tehát közel 500 milliónyi közpénzzel gazdálkodhat az alapítvány.

Az alapítvány által kitűzött célok eléréséhez a temérdek vissza nem térítendő támogatáson kívül komoly támogatókra is szükség lehetett, melyek között igazi nagyágyúkat találunk az alapítvány honlapján:

Ilyen támogató az ország egyik legnagyobb állami vállalata a MAVIR vagy az állami közbeszerzések nagy nyertese a MARKET is. Úgy tűnik érdemes volt a Hejőcsabai Cementgyárnak is támogatnia Csöbör alapítványát, hiszen hamarosan újra indulhat a gyártás a miskolciak legnagyobb örömére.

A pontos összegekről részletes információt nem találni, de egy biztos: Csöbörnél Nő a siker!

Hozzászólások

Related posts