Félelmetes: hatalmas betontömböt dobott a fiatal suhanc egy alvó hajléktalanra, aki életveszélyesen megsérült – videó

Megosztás

A kamerafelvételek alapján sikerült beazonosítani és elkapni az elkövetőt, aki döbbenetes módon bocsánatot is csak akkor kért a súlyosan sérült áldozattól, amikor édesapja erre unszolta. Nem tűnt úgy, mint aki rettentően megbánta tettét.

Bár a tizenéves fiatal fiú (aki hasonló korú társával követte el tettét) azt mondta, nem is tudták, hogy van egy ember a takarók alatt, ehhez képest a dobás után közvetlenül máris elfutottak a helyszínről, mint a nyulak. Nagyon ráfázhat gonoszságára a tinédzser, akár 10 évet is kaphat.

Egy biztonsági kamera vette fel másfél éve azt, hogy két tinédzser fiú a pesterzsébeti piac mellett lófrált, majd amikor egy lépcsőlejáróhoz értek, az egyikük felvett egy betontömböt és lehajította azt, majd elszaladtak. A lépcső egy kárpitos műhely lejárója volt, aminek az alján egy hajléktalan férfi, Hermann Attila aludt.

Amikor a betontömb eltalálta, a nagy fájdalomra riadt fel. A betontömböt nem tudta egyedül arrébb tenni, és bár megpróbált visszaaludni, kora reggel már akkora fájdalmai voltak, hogy mentőt hívott. Csak a kórházban derült ki, hogy több bordája is eltört, és átszúrta a tüdejét. Az életveszélyes sérülés miatt meg is kellett műteni.

A két tinédzser közül csak azt vádolták meg, aki eldobta a betontömböt, a társa ugyanis megpróbálta őt lebeszélni erről.

Az ügy első tárcsalását csütörtökön tartották, ott az RTL Híradója szerint a most 16 éves támadó azt vallotta, hogy csak zajt akart kelteni, és nem tudta, hogy a szemét és a pokrócok alatt egy ember fekszik. Hermann Attilától ugyanakkor csak az apja unszolására két bocsánatot.

Ha a fiút elítélik, emberölés kísérlete miatt akár 10 évet is kaphat. Elképesztően megemelkedtek a tizenévesek által elkövetett veszélyes bűncselekmények.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek