A tökéletes esküvői cipő kiválasztása

Megosztás

Sok hölgynél a menyasszonyi ruha vásárlását a cipő kiválasztása követi. Ez tökéletesen érthető és elfogadható, hiszen nagyon sok kérdés merülhet fel ezzel kapcsolatban. Nézzük meg, hogy milyen szempontok alapján érdemes meghozni végső döntésünket. 

Milyen magas legyen a sarok?

Az Esküvőpalota kínálatában elérhető női cipők elképesztően sokszínűek ebből a szempontból is. Innen érdemes kiindulni, hiszen láthatjuk, hogy a sportos fazontól kezdve egészen az alacsonyabb és magasabb sarkú lábbelikig bármit megvásárolhatunk. A sarokmagasság kiválasztásához egy kis képzelőerőt is be kell vetnünk, hiszen a legnagyobb kérdés az, hogy vajon mennyi ideig tudunk majd sétálni a magas sarkú modellekben, ami bizony sokak számára megterhelő lehet. El kell gondolkodni azon is, hogy sok lépcsőn kell-e majd végigmennünk, hiszen ekkor nagy az esélye annak, hogy a ruha beleakad a cipő sarkába. 

Kötelező, hogy fehér színű legyen?

Egyáltalán nem kell ragaszkodni a fehér színhez, erre nem vonatkozik semmilyen szabály. Teljesen elfogadott, ha az elefántcsontszínű vagy a törtfehér modelleket részesítjük előnyben. Biztosan sokan ismerjük a “valami kék” szabályt, így ha ebből indulunk ki, akkor miért ne választhatnánk egy kék színű esküvői cipőt? Amire viszont oda kell figyelni, hogy a cipő színe tökéletes összhangban legyen a ruhával és az egyéb kiegészítőkkel is. 

Melyek azok az extrák, amelyek még nem túlságosan hivalkodóak?

A szatén cipő csodás választás lehet, ha inkább a hagyományos stílust kedveljük. Mivel az esküvő egy különleges nap, ezért elengedhetetlen, hogy egy kis extrát vigyünk bele, mint például a gyöngyök vagy a csipkeborítás. Amennyiben lehetséges, kerüljük a szegecseket és az egyéb feltűnő dolgokat, mert az egyáltalán nem illik a nagy naphoz. 

Milyen stílusú legyen?

A ruha hosszát és dizájnját is figyelembe kell vennünk, mielőtt letesszük a voksunkat egy adott modell mellett. Például a vintage stílusú ruhákhoz válasszunk korhű lábbelit, és ugyanígy járjunk el, ha egy hercegnő vagy egy sellő stílus mellett döntünk. A rövidebb ruhákhoz például jól illenek a kicsit merészebb cipők, ebben az esetben lehetünk bátrabbak és merészebbek, hiszen nagyon jól fog mutatni. 

Mire figyeljünk esős vagy túlságosan meleg időben?

Ez egy nagyon jó kérdés, hiszen mindenre fel kell készülnünk. Az esküvő helyszíne nagyban befolyásolhatja a döntésünket. A füves területen megrendezett partikon fel kell arra is készülnünk, hogy a cipő sarka zöld lesz és esetleg el fogunk süllyedni a földben, ilyenkor a sarokvédő jó szolgálatot tehet. Egy forró nyári napon a legjobb, ha egy nyitott modellt választunk, viszont hűvösebb időben a zártabb fazon lesz a befutó. 

Számtalan opció áll rendelkezésünkre, mivel a boltok polcain a kínálat végtelen. Az esküvői cipő kiválasztásakor minden körülményt vegyünk figyelembe, és ne ragaszkodjunk a túl egyszerű dolgokhoz, hiszen ez a mi nagy napunk lesz.

Kapcsolódó cikkek