A kátyúzás mellett megkezdődnek az útburkolati jelek felújító-festési munkálatai is

Megosztás

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 2024. április 27-vel elkezdi a város forgalmasabb útjain a gyalogátkelő helyek, a kerékpáros nyomvonalak és egyéb lekopott útburkolati jelek festési munkáit – tájékoztatott közleményében a Városgazda.

A cég a munkálatokat saját kivitelezésben és alvállalkozó bevonásával végzi. A festési munkák a melegebb idő beköszöntével kezdődhetnek el. A munkát többféle technológiával (hideg plasztik, oldószeres festék) végzik el.

Az elmúlt hetekben a Társaság Útellenőri Szolgálatának és Műszaki ellenőreinek előzetes felmérése alapján a festési munkák előkészítése folyt. Ekkor meghatározásra kerültek az első ütemben felújító festésre kerülő útszakaszok.

A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra. A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda igyekszik a feladatot a hétvégén, kisebb forgalom mellett, illetve az éjszakai órákban elvégezni. 

A forgalmasabb útszakaszokon torlódás alakulhat ki, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.

A kátyúzás már márciustól nagy erőkkel zajlik a városban. Az autóval közlekedők már bizonyára ezt észlelték is, hiszen a város több pontján végeztek útjavítási munkálatokat a szakemberek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek