Halálos motorbaleset óriási sebességgel, miközben a Zemplénben is rajzanak a kétkerekűek

Megosztás

Örök vitatéma a motorosok és az autósok között, hogy melyik vigyáz kevésbé a másikra. Az sosem volt kérdés, hogy ha baleset történik, biztosan a motoros húzza a rövidebbet, de még a kétkerekű járművek vezetői között sincs egyetértés néhány brutális balesetnél. Ezen a hétvégén is csak bővül a fekete statisztika.

A jó idő beköszöntével rengeteg motoros érezte úgy, hogy ezen a hétvégén kell elővennie és újra kipróbálnia kétkerekűjét BAZ megyében is. A kanyargós hegyi utak külön csábítóak a motorosok számára, hangjukat már messziről halljuk és sajnos sosem tudhatjuk előre, hogy egy szabályokat betartó, vagy egy azokat durván megsértő motoros közeledik felénk.

Egy halálos baleset borzolta a kedélyeket szombaton, a borzalmas hírben egyetlen jó van csak, hogy nem megyénkben történt. Annyira brutális lett a csattanás eredménye, hogy a posztot eredetileg (nevelési célból) jóval durvább megfogalmazással lehozó Balesetinfo is finomított rajta utólag, mert sokan tiltakoztak a hangnem miatt. Pedig többen egyetértettek, hogy így talán jobban célba talál az üzenet. Még egy motoros kolléga is azt írta, hogy “sajnos vannak olyanok, akiket nem kell és nem lehet sajnálni” (a helyszíni vizsgálat kiderítette, amik a képek alapján is egyértelműek, hogy az ön- és közveszélyes előzésnél a beláthatatlan helyen kívül az elképesztően nagy sebességtúllépés is okozta a sokkoló következményeket.

Az eredeti bejegyzést csak erősebb idegzetűek olvassák végig, az még így nézett ki: “Nagyon örvendetes, hogy motorból is van BMW, ketten haltak meg rajta a 6541-es úton Magyaregregy és Zobákpuszta között, miután nem sikerült az előzés és szemből nagy sebességgel belecsapódtak egy Daihatsu terepjáróba. Akkora volt az ütközés, hogy a Daihatsu bal első futóműve kiszakadt, a terepjáró pedig ezt követően a tetejére borult, a tűzoltók borították vissza a kerekeire az út másik oldalán.

A motor első kereke is leszakadt, az alkatrészei (esetleg maga a motor) pedig a Daihatsu mögött érkező Audinak vágódtak. A motort vezető férfi teste sajnos konkrétan kettészakadt, női utasa pedig az Audi mögött haladó Peugeot elé zuhant, amely elütötte őt, majd a hölgy az alváz alá szorult. A tűzoltók daruval emelték fel a Peugeot-t, csak ezután tudták kiemelni a holttestét alóla. A sors iróniája, hogy a BMW-s pár Tolna megyéből Pécsre sietett egy motoros gurulásra, amelyet éppen a közlekedési szabályok betartása érdekében rendeztek…”

Ezen finomított később a Balesetinfo is. De ettől még a történés jottányit sem változik, csak kénytelenek voltak engedni a nyomásnak. Bár a BMW márka pellengérre állítása a baleset szempontjából nem tűnt relevánsnak, ám a következmények részletezése ugyan rendkívül sokkoló, de talán pont ezzel ér el nagyobb hatást és kicsit talán óvatosabb lesz tőle akár egyetlen motoros is. Akkor pedig már megérte. Íme a helyszínen készült képek, több helyen a durva részeket még így is ki kellett takarni. Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

A motoros saját magát és utasát is azonnal megölte száguldásával és végzetes hibájával, de a szembejövő autóban ülő személy is súlyosan megsérült. Három autó is belekeveredett a balesetbe, akiknek, valamint a helyszínelőknek, mentősöknek is vélhetően örök életre trauma lesz, amit hétvégén átéltek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek