A tavalyinál is színvonalasabb versenyt ígér a II. Diósgyőr Rally

Diósgyőr Rally

Megosztás

Május végén a II. Hell Diósgyőr Rallyra várhatóan izgalmas eseményekkel és a hazai rali elit részvételével számolhatunk. Négy év szünet után tér vissza a magyar rali elit Miskolcra, ahol a HUMDA Országos Rally Bajnokság második futamát rendezik meg.

A HUMDA (Hungarian Mobility Development Agency) Országos Rally Bajnokság második futamában május 24. és 26. között három kategória, az ORB, ORB2 és ORB3, valamint a Historic versenyzői vesznek részt, míg a tavalyi versenyen még csak az Országos Ralibajnokság másod- és harmadosztályban versengő párosai indultak.

A rendezvény főszervezője, Jacsó Tibor, az ÉMAM Zrt. vezérigazgatója, kiemelte a tavalyi sikeres bemutatkozást és elégedetten nyilatkozott az akkori futamról, de nagy reményekkel tekint az idei esemény elé is.

No Title

No Description

Az idei rendezvénynek a DVTK Sportliget ad otthont, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a versenyzők, csapatok és szurkolók kiszolgálására valamint a szervizpark is itt működik majd. Dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója, hangsúlyozta, hogy az idei verseny még magasabb színvonalon zajlik majd, mivel az első osztály párosai is részt vesznek, és az R5-ös autók valószínűleg sokaságban lesznek jelen. (Az R5-ös autók teljesítményükben és teljesítményükben eggyel alacsonyabb kategóriát jelentenek a World Rally Carshoz képest, ezek az autók a rally vb-n, illetve a World Rally Championship-2-ben indulhatnak.)

A versenykiírás hamarosan nyilvános lesz, és a nevezési időszak lezárása után pedig a résztvevő mezőny összetétele is kiderül. Az érdeklődők folyamatosan követhetik az esemény hivatalos honlapján és a közösségi médiában megjelenő friss tartalmakat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek