Borsodi focihírek

futball, foci, labdarúgás

Megosztás

Átigazolások, szerződéshosszabbítás, edzőváltás – ezek a hírek a BAZ megyei futballcsapatoknál, miközben elkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság.

Diósgyőr:

A DVTK-nál az U21-es válogatott Bényei Ágoston hosszabbított szerződést. A 2022 nyarán érkezett középpályás alapember lett Diósgyőrben, idényre 25 bajnokin és 4 kupameccsen lépett pályára, gólt is szerzett. Párhuzamosan az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott.

Kazincbarcika:

Erős Gábor lett a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője. A 43 éves szakember 2022 tavaszán a Kisvárdával történelmi ezüstérmet szerzett, majd 2023 júniusától 2024 februárjáig a Budafokot irányította. Korábban játékosként több hazai csapatnál (Fradi, Honvéd, Győr) is megfordult, de Görögországban és Bulgáriában is pályára lépett.

Mezőkövesd:

Sigér Dávid, a 14-szeres magyar válogatott középpályás a román élvonalban szereplő Sepsi OSK csapatához igazolt. Korábban a Debrecen, a Mezőkövesd, a Balmazújváros és a Ferencváros együttesében szerepelt, februárban a Fehérvár FC-hez igazolt, ahol 14 bajnokin pályára lépett. A Sepsinél csapattársai lesznek Varga Kevin és Kecskés Ákos, de Varga Roland távozott a kerettől. A román csapatot a magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck irányítja, és az elmúlt szezonban az 5. helyen végeztek.

Putnok:

Az NB III-as osztályozó első meccsén elért 1-1-es eredmény után a Putnok csapata hátrányból indult a visszavágón Szentlőrincen, miután a 13. percben Mészáros Dávid kapus piros lapot kapott. A kiállítás ellenére a putnokiak az első félidő végén büntetőhöz jutottak, de Boros Gábor lövését a hazai kapus, Héninger hárította. A második játékrészben a szentlőrinciek megszerezték a vezetést az 51. percben, amikor egy szöglet után Tamás László fejesét már nem tudták kimeníteni a vendégek. A lefújás előtt Heles értékesített egy büntetőt, így 2-0-s hazai győzelemmel zárult a mérkőzés.

A két összecsapás 3-1-es összesítéssel a Szentlőrinc feljutását eredményezte a másodosztályba. Azonban mivel a Haladás nem kapott licencet az NB II-re, így a két osztályozó jobb összteljesítményt nyújtó vesztesét, a Békéscsaba 1912 Előrét kérték fel helyette az NB II-es indulásra, a Putnok marad a harmadik vonalban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek