Stratégiai megállapodást kötött az MVM és a Miskolci Egyetem

Megosztás

Hosszú távú munkát, akár nemzetközi karriert is tud ajánlani az MVM Csoport a Miskolci Egyetem hallgatóinak – Közép-Európa egyik legnagyobb vállalatcsoportja és megyénk felsőoktatási intézménye hétfőn írt alá egy stratégiai megállapodást.

A sajtóeseményen a megjelentek elmondták, az egyetem és az MVM között már korábban is köttettek megállapodások mind oktatási, mind pedig kutatási területen, melyek mindig gyümölcsözőek voltak.

A cégcsoport továbbra is segíteni fogja az egyetemet a szakmai képzésekben, továbbképzésekben, így jöhetnek majd létre a Tudományos és Innovációs Parkok (Science Park). Ez egy olyan innovációs ökoszisztéma, ahol az egyetem magasabb szintre emelheti együttműködését a multikkal és a KKV-szektor képviselőivel is, mondta Horváth Zita rektor.

Ezért is fontos a vállalatnak Miskolc és környéke, és mint a minap.hu-n is olvasható, az MVM Csoportnak hagyományosan nagy bázisa van Észak-Magyarországon. Hozzátette, nem csak itthon, de akár külföldön is karriert tudnak kínálni a fiataloknak a nemzetközi befektetéseiknek köszönhetően.

A megállapodás segítséget jelenthet továbbá a duális képzésben és a hallgatók támogatásában, valamint kutatóműhelyek létesülhetnek.

(Kiemelt kép: minap.hu/Osztie Tibor)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek