Szerdán a németek ellen lép ismét pályára a magyar válogatott

Megosztás

Szerdán játssza következő mérkőzését a magyar válogatott az Európa Bajnokságon. A csoportkör következő fordulójában egy még nehezebb mérkőzés vár a magyarokra, hiszen a magabiztos győzelemmel kezdő házigazdákkal csapnak majd össze.

Pénteken vette kezdetét a 2024-es Európa Bajnokság. Az első mérkőzést a házigazda németek játszották Skócia ellen és nagyon magabiztos, 5:1-es győzelmet arattak. A magyar válogatott szombaton lépett először pályára a svájci válogatott ellen. Még májusban Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a magyar válogatott bárki ellen képes győzni és Svájc ellen ez el is várható.

“Én láttam a svájciakat játszani, mert Felcsúton volt egy válogatott meccsük Izraellel szemben, és láttam őket. És láttam a magyar csapatot is, tehát úgy érzem, hogy ott reális az az elvárás a részünkről, hogy ott egy egyértelmű fölényt alakítson ki a magyar válogatott.” – fogalmazott a miniszterelnök a Blikknek.

Az egyértelmű fölény magyar részről nem jött össze. A csapat rosszul kezdte a mérkőzést és már az első félidőben 2 gólos hátrányt szedett össze. A második félidőben aztán már jobb teljesítményt nyújtottak és sikerült is a szépítés. Végül a svájciak szereztek még egy gólt, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt. A mérkőzés részletes összefoglalóját itt olvashatják.

A következő mérkőzésünket szerda este 6 órától játszuk a németek ellen. A németek erős kezdése és a svájciak ellen mutatott forma alapján kevés dologban reménykedhetnénk, de a két csapat legutóbbi három tétmérkőzése alapján már sokkal bizakodóbbak lehetünk.

Legutóbb 2022. szeptemberében találkozott a két együttes a Nemzetek Ligájában. Az az összecsapás 1:0-ás magyar győzelemmel végződött. Ezt megelőzően 2022. júniusában játszottunk a németek ellen, szintén a Nemzetek Ligájában, akkor 1:1-es döntetlen született. Az előző Európa Bajnokságon is játszottunk a németek ellen, 2021. júniusában egy gólgazdag 2:2-es döntetlen született. Legutoljára 2016-ban egy barátságos mérkőzésen szenvedtünk 2:0-ás vereséget Németországtól.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek