Az olimpiára kijutó diósgyőri öttusázó Guzi Blanka csapatban világbajnok lett

Guzi Blanka

Megosztás

A DVTK öttusázója majdnem elcsípte az első helyet a hétvégi világbajnokságon egyéniben, de kicsivel lemaradva a második lett. Csapatban azonban így is világbajnoki címet ért el.

Hétvégén megírtuk, hogy Guzi Blanka a kínai Zhengzhouban az olimpiai kvalifikációs öttusa világbajnokságon fantasztikusan menetelve Guzi Blanka ezüstérmet szerzett a döntőben, amivel egyenes ágon váltotta meg repülőjegyét a párizsi olimpiára. Ezzel biztossá vált, hogy nyáron diósgyőri sportolónak is szurkolhatunk a világ legnagyobb sporteseményén.

De nemcsak egyéniben ért el sikereket a DVTK pentatlonistája. Csapatban a női öttusa-válogatott összesítettben az első helyen végzett. Blanka mögött ugyanis a harmadik helyre Erdős Rita ért be, ő szerezte meg a bronzérmet. Bauer Blanka a 10., a döntő negyedik magyar résztvevője, Gulyás Michelle pedig a 18. helyen végzett, neki a lovaglásán ment el, hogy jobb helyen végezzen a versenyen. (Egyébként ez lesz az utolsó olyan olimpia, ahol a lovaglás szerepel az öt szám egyikeként.)

Utoljára hat évvel ezelőtt volt világbajnok a magyar női öttusacsapat.

Három magyar öttusázónak van már meg a kvalifikációja (Guzi, Erdős és Gulyás), és a Kínában egyéni világbajnoki címet nyerő Bőhm Csabának – aki már tavaly kiharcolta az indulást az Európa Játékokon – és az ezüstöt szerző Szép Balázsnak is. Viszont mivel az olimpiai versenyszabályok szerint egy adott nemben és országból csak két versenyző indulhat, így a sportszövetségnek kell kiválasztania, hogy melyik két női versenyzőt nevezze a játékokra. Guzi formáját látva, nem valószínű, hogy pont ő maradna ki az augusztus 8. és 11. közt tartott olimpiai versenyen, aminek lovagló számát a versailles-i kastélyban rendezik.

“Életem eddigi legnagyobb eredménye ez a vb ezüst. Madarat lehetne fogatni velem, annyira boldog vagyok. Persze az eredmény miatt is, de leginkább azért, hogy ezzel sikerült ebben az erős magyar mezőnyben bebiztosítani az olimpiai indulási jogomat. Erről álmodtam gyerekkorom óta. Nagyon nehéz felfogni, hogy ez most a valóság. Éreztem már Kínába jövet ,hogy sikerülni fog, ma reggeltől pedig egészen különös érzés fogott el. Hálás vagyok, hogy ennyien támogattak és hittek bennem. Remélem a “kisgyerek Blanka” megkapta ma a választ a kérdésére, amire olyan régóta várt már” – nyilatkozta a diósgyőri sportolónő.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek