Sorsoltak az NB II-es osztályozókra, megvan a Putnok ellenfele

Megosztás

Kedden lezajlott a sorsolás a Magyar Labdarúgó Szövetségben, amin a négy harmadosztályú bajnok közötti meccsekről döntöttek.

Hétvégén tartották az utolsó fordulót a labdarúgó NB II-ben és NB III-ban is. Eldőlt, hogy a Merkantil Bank Ligából, a másodosztályból a Mosonmagyaróvár, a Siófok, a Tiszakécske és a Pécs búcsúzik. A négy harmadosztályú csoport bajnokai azonban nem kerülnek fel automatikusan, ugyanis a 18 csapatos másodosztály mezőnyét lecsökkentik 16 csapatosra. Így osztályozón kell még kiharcolni a feljutást.

Az Észak-Keleti csoportot megnyerő Putnok a Szentlőrinc, a Békéscsaba pedig a Tatabánya ellen harcolhatja ki a feljutást. Az első mérkőzésekre most vasárnap, június 2-án került sor, a visszavágókat rá egy hétre rendezik.

A Putnok FC vasárnap 17:30-tól játszik a Várady Béla Sportközpontban a Dél-Nyugati csoport nyertesével, a Szentlőrinccel.

A Szentlőrinc csak egy ponttal előzte meg a tavaly a Magyar Kupában a Ferencvárost is kiütő Iváncsát. A Putnok viszont öt ponttal előzte meg a második helyezett cigándiakat.

Putnok FC
A bajnoki címet nyert putnoki gárda

A két párharc győztesei mellett azonban előfordulhat, hogy valamelyik vesztes is másodosztályú lehet. Mivel a Szombathelyi Haladásnak a licenszét nem fogadta el a szövetség – és még az is lehet, hogy a vasiak az NB III-ban sem indulhatnak el -, amennyiben az MLSZ úgy dönt, hogy feltölti a mezőnyt, akkor akár az osztályozók két vesztese közül is feljuthat az egyik csapat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek