Bankbiztonsági alkalmazottnak adta ki magát, tizenöt millióval húzta le a bükkábrányi férfit

banki csalás, online csalás

Megosztás

Online csalás áldozata lett egy bükkábrányi férfi, akinek a számláján lévő közel 15 millió forintot szerzett meg jogtalan úton egy egyelőre ismeretlen elkövető.

A bűnözők egyre újabb és ravaszabb módszereket alkalmaznak, de a céljuk mindig ugyanaz – a banki adatokhoz való jogosultatlan hozzáférés és a pénzeszközök csalárd megszerzése.

A mostani esetben egy ismeretlen nő telefonálta fel az áldozatot, és “bankadatbiztonsági alkalmazottnak” adta ki magát. Valótlan indokokra hivatkozva rávette a férfit, hogy saját “biztonsága érdekében” utaljon át közel 15 millió forintot megadott bankszámlaszámokra.

A nyomozás jelenleg is folyamatban van, a hatóságok több mint 8 millió forintot tudtak visszatartani, amit a későbbiekben visszajuttatnak a károsult tulajdonosához.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ismeretleneknek soha ne adjuk ki banki belépési adatainkat, se személyesen, se telefonon keresztül. Legyünk gyanakvóak az ismeretlen eredetű programokkal, furcsa e-mailekkel vagy irreálisan nagy hozamot ígérő ajánlatokkal szemben. Baj esetén azonnal értesítsük a bankot és tegyünk feljelentést a hatóságoknál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az ilyen típusú online bűncselekmények felderítésére.

Forrás: Police.hu Fotó: Pexels

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek