Fiatal válogatott játékosok a DVTK radarján

Megosztás

Klubja hivatalos honlapjának adott tavaszértékelő interjút a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzője, Radenkovic Vladimir, aki elárulta, a jövőben akár korosztályos válogatott játékosok is érkezhetnek a csapathoz.

Nyári pihenőjét tölti a DVTK labdarúgócsapata, de a színfalak mögött már minden bizonnyal dolgozik a szakmai stáb azon, hogy megerősítse a keretet a következő szezonra. A mögöttünk hagyott idényt a diósgyőriek stabil középcsapatként a hetedik helyen zárták, de több fiatal labdarúgó is lehetőséget kapott, így például Bényei Ágoston vagy Jurek Gábor, akik jóval több játékpercet töltöttek a pályán a többi, ebben a szezonban bemutatkozó akadémistánál.

A piros-fehérek számára fontos tehát a tehetségek képzése, éppen ezért Radenkovic számára az sem elképzelhetetlen, hogy más akadémiákról csábítsanak el olyan fiatalokat, akiknek meg tudják adni a lehetőséget az NB I-ben.

Radenkovic ugyanakkor fontosnak tartja a rutinos labdarúgók jelenlétét is, hiszen ahogy fogalmazott, “a fiatal kor önmagában semmit sem ér, annak megfelelő tudással, alázattal és munkamorállal kell párosulnia.” Hozzátette, építeniük kell a tavasszal letett alapokra, és ha még inkább összeérik a csapat, akkor kiegyensúlyozottabb teljesítményre lehet képes a bajnokságban.

Fotó: DVTK

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek