Veres Pál találkozóra hívta Tóth-Szántai Józsefet a polgármesteri hivatalba

Megosztás

Októberig még Veres Pál vezeti a várost, ám a megválasztott polgármesternek már most nem árt elkezdenie felkészülni a feladatra. Veres azért hívta találkozóra a Fidesz színeiben választást nyerő Tóth-Szántait, hogy egyeztessenek a hivatal működéséről, a negyedik negyedév hangsúlyos témáiról.

– Azt gondolom, a jog különleges lehetőséget adott Miskolcnak: van három és fél hónapunk arra, hogy megtervezzük a város átadás-átvételét, valamint a folyamatban lévő dolgokat közösen tudjuk továbbvinni, illetve egyeztetni tudjunk olyan ügyekről, amelyek kihathatnak az október 1. utáni állapotokra – fogalmazott Veres Pál. A részletekről a Minap.hu számolt be.

– Lesz idő, hogy az új polgármester megismerje a város működését. Nem a napi működés dolgaira gondolok első sorban, hiszen a város összes szerződése ötmillió forint felett nyilvános, ez összeg alatt pedig közadat igénylés során kikérhető. Nincsenek titkaink. Viszont azt szeretném, hogy Tóth-Szántai József a stratégiai szintű döntésekbe is betekintést kaphasson, olyan ügyekbe, amelyek évekre előre mutatnak, és amelyekre jó, ha rálát – mondta a regnáló polgármester, aki kezdeményezni fogja az utódjával a rendszeres találkozókat októberig is.

Veres Pál a hétfő délutáni eseményen a hivatal vezetőivel is összeismertette a június 9-én megválasztott városvezetőt. Tóth-Szántai József a találkozón kifejtette, gyakorlatilag egy rövid bemutatkozásról van szó.

– Személyesen is megismerhetem azokat az embereket, akikkel együtt tehetünk azért, hogy ez az átmeneti időszak legjobban teljen ki. Ez egy folyamat, aminek az első lépésénél vagyunk, a többit majd meglátjuk – nyilatkozta a megválasztott polgármester, hozzátéve, a következő hónapokban sem dől hátra, folytatja a munkát. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek