Látványterveken mutatjuk, milyen lesz az új ifjúsági közösségi tér Miskolcon

Megosztás

A fiatalok kérték, ezért hamarosan elkészül Miskolc új helyszíne, a KálvinKolor. A miskolci közönség bevonásával egyedi arculatot kaphat a több mint 250 négyzetméternyi, már nem használt útfelület.

A Dayka-átkötéshez kapcsolódó átalakítások eredményeként funkcióját veszítette az az útszakasz, ami korábban a Zenepalota irányába vezette el a forgalmat. A miskolciak részéről, kiváltképp a város ifjúsága irányából több alkalommal merült fel az igény egy, a fiatalokat célzó közösségi tér kialakítására. A Miskolci Részvételi Költségvetésbe többször nyújtották be az elképzelést, amelyek azonban nem kaptak kellő mennyiségű szavazatot a megvalósuláshoz.

Miskolc város vezetése erre az igényre reagálva döntött úgy, hogy az említett útszakaszon fiatalos stílusú közösségi teret alakít ki: művészeti iskolások festik le a több mint 250 négyzetméternyi, használaton kívüli útfelületet, később pedig egyedi tervezésű utcabútorokkal egészül ki a rész, így a Városház tér a virágóra és környéke után újabb közösségi területtel egészül ki.

KálvinKolor – Új ifjúsági közösségi tér a Városház téren

KálvinKolor – Új ifjúsági közösségi tér a Városház téren. A miskolci közönség bevonásával egyedi arculatot kaphat a több mint 250 négyzetméternyi, már nem használt útfelület. A Városházán működő Részvételi iroda koordinálásával iskolai és más civil közösségek fognak a következő hetekben (2024 nyarán) részt venni az ismét a gyalogosok számára megnyílt aszfaltfelület dekorálásában, vonzóbbá és emberközelibbé tételében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek