Kétmilliárdból újítja fel az egyik leggazdagabb magyar a “pezsgőkirály” fogadóját

Megosztás

Tokaj belvárosának egykori dísze, a barokk stílusban épült Arany Sas méltatlan állapotba került az utóbbi években, szociális otthonként is hasznosították a múltban, de most végre megújulhat, miután kiválasztották a nyertes pályázót.

A műemléképületet az elmúlt 20 évben több alkalommal is szerette volna felújítani a város, erre most nyílt lehetőség, a munkálatokat pedig a Fodor Építőipari Zrt. és az Euro Generál Zrt. konzorciuma végezheti majd el csaknem kétmilliárd forintból – a két vállalat több projekten is dolgozott már együtt.

Az Arany Sas az Arany Sas Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa és egyben ügyvezetője nem más, mint a “pezsgőkirályként” is emlegetett Kreincbacher József. Magyarország egyik leggazdagabb emberének ingatlanját ráadásul egy másik tehetős vállalkozó, a 100 leggazdagabb magyar között található Paár Attila újíthatja meg, aki egyik tulajdonosa a Fodor Építőipari Zrt-nek.

Látványterveken az Arany Sas fogadó

Tokajban komoly beruházások indultak, Rogán Antal után a térség országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia is kijelentette, ékszerdobozzá szeretnék varázsolni a várost a felújítási munkálatokkal.

Teljes külső és belső rekonstrukció került majd sor, cserélik a teljes tetőszerkezetet a mai kor követelményeinek megfelelően, valamint egy reneszánsz stílusú kert is kialakításra kerül. A magyarepitok.hu leírása szerint akár labirintus, üvegház és hűsölőház is helyet kaphat a kertben.

(Fotók: Arany Sas Kft.)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek