Visszeres panaszok kezelése modern megoldásokkal

Megosztás

A visszérbetegség kezeletlenül további súlyos szövődményeket is kiválthat, például trombózist, lábszárfekélyt, éppen ezért a korai felismerés és a mielőbbi kezelés elengedhetetlen. 

Fontos kiemelnünk, hogy nem csupán esztétikai probléma a vénatágulat, ugyanis ilyenkor a vénás rendszer nem képes hatékonyan ellátni a feladatát, azaz a vér pangni kezd. Ez az állapot fájdalmas és veszélyes, a jó hírünk viszont az, hogy létezik korszerű kezelési opció ennek orvoslására. Érdemes a CMC Déli Klinika Sebészeti Központ Visszérközpontját választani, ugyanis a szakemberek a legmodernebb, minimálisan invazív kezelési módokat kínálják a páciensek számára.

Hogyan kezelhetők a vénás panaszok?

A klinikán lehetőség nyílik rádiófrekvenciás, lézeres és ragasztásos visszérműtétre is, ez utóbbi a VenaSeal szövetragasztásos technológiával történik. Mielőtt azonban meghatározzák a legmegfelelőbb kezelési módot, komplex kivizsgálás keretén belül feltérképezik a problémát, annak súlyosságát, valamint a beteg egyéni paramétereinek és társbetegségeinek figyelembevételével választják ki a legoptimálisabb megoldást. 

A CMC Déli Klinika Sebészeti Központ szakemberei különös figyelmet fordítanak arra, hogy ne csupán esztétikai szempontból történjen a kezelés, hanem az alapbetegség, a kiváltó ok is orvosolva legyen.

Minden egyes beavatkozás személyre szabott és egyedi, vagyis az alkalmazott műtéti technológia a különféle esetekben eltérő lehet. Ez függ a páciens paramétereitől, kórelőzményétől, a betegségének súlyosságától, kiterjedtségétől.

Melyik eljárástípus a legoptimálisabb?

Mindegyik kezelési típus minimálisan invazív, kíméletes megoldásnak számít, a beteg állapotához mérten kerül kiválasztásra a legideálisabb. 

A rádiófrekvenciás visszérműtét során termokoaguláció történik, azaz a rádiófrekvenciás mikrohullámok kiváltotta hő hatására csapódnak ki az érfal sejtjei, s egyúttal a bennük lévő vér is megalvad, majd ezt követően az érfal összezsugorodik, elzáródik. 

A lézeres beavatkozás alapja pedig, hogy magas intenzitású lézerenergiát alkalmaznak, amely célzottan irányítható, s amint behatol a sejtek belsejébe, azok víztartalma gőzzé alakul. A kóros sejtek, szövetek tehát vízgőzként elpárologtathatók, miközben a környező részek teljesen épek maradnak, nem roncsolódnak.

Mit érdemes tudni a ragasztásos visszérműtétről?

Amennyiben Ön a korábban felsorolt eljárástípusoknál még kíméletesebb, innovatívabb megoldásra vágyik, a speciális VenaSeal szövetragasztásos technológia jelentheti a legideálisabb módot. Ennek lényege, hogy egy speciális szövetbarát ragasztóanyagot juttatnak az érintett visszérbe, amely megszilárdul a vérrel érintkezve, s így összehúzza az ér belső falát. 

A beavatkozás előnye, hogy általában nem szükséges kompressziós harisnyát viselni a műtétet követően, már néhány nappal a procedúra után visszatérhet a munkába. A gyors gyógyuláson túl mellette szól, hogy kiváló esztétikai eredmény várható, hegek, bevérzések nélkül.

Kapcsolódó cikkek