Újranyílt a Csendes Kávézó Ózdon több évtizedes szünet után

Ózd - Csendes Kávézó - Janiczak Dávid

Megosztás

Április 28-án avatták fel Ózd egykori ikonikus helyét, a felújított Csendes Kávézót, mely nemcsak a színházi előadásokkor várja majd vendégeit.

Az ÓMÉK-Olvasó 100 éves évfordulójának alkalmából újra életre kelt az ikonikus Csendes Kávézó, mely évtizedekig meghatározó szerepet játszott az Olvasó életében, ahol színházi előadásoknak, kiállításoknak, pódium előadásoknak és más művészeti rendezvényeknek biztosít helyszínt a műemléki épület.  

A kávézó régen nemcsak a színházi előadások idején volt látogatott, hanem azután is, amikor sok munkás és városi lakos ide járt megpihenni, beszélgetni és kávézni. A Csendes Kávézó a város egyik meghatározó helyszíne volt, ahol klubok működtek és különféle kulturális eseményeknek adott otthont.

Az újranyitás hosszú és alapos előkészületek eredménye volt. Az ÓMÉK (Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nkft.) és Ózd városvezetése komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy újra életre keljen ez a fontos közösségi helyszín. A kávézóban nem csupán a múltat szeretnék újraéleszteni, hanem a jövőben is kulturális és szórakoztató programoknak adnak majd otthont.

Az újranyitó eseményen számos városi vezető és támogató jelent meg, akik üdvözölték és támogatták a kezdeményezést. Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte cégük elkötelezettségét Ózd és annak kulturális életének támogatásában. Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője pedig a kávézó múltjáról és annak újraélesztésének szükségességéről beszélt, kihangsúlyozva a közösségfontosságát és a városi élet színességét.

Az eseményen a vendégek számára ABBA slágerek szóltak, a Budapestről érkező Super Troupers formáció egy ABBA show-val nyitotta meg az estét, majd két helyi művész, Varga Tibor és Maczó József élőzenés produkcióikkal emlékeztettek meg a régi idők hangulatáról. Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere pedig köszöntötte a megjelenteket, kifejezve örömét és támogatását az újraéledő kávézó kapcsán.

A Csendes Kávézó megnyitása óriási örömmel töltötte el az ÓMÉK munkatársait, akik hosszú hónapokig dolgoztak azon, hogy újra életre keljen ez a fontos intézmény.

A kávézóban május 2-án várhatóan nagyszabású nyitóünnepség lesz, amelyen a város lakói és az érdeklődők részt vehetnek, hogy ünnepeljék a közösség újraéledését és a város kulturális életének fellendülését.

Nemrég nyílt meg a Hangerőmű is az egykori gyárkomplexumban, ami Ózd új élőzenei klubja. Az idén 75 éves város programsorozattal ünnepli a jubileumát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek