Idézzük meg az ókori római fürdők hangulatát!

Megosztás

Régóta csodálod az apró, színes darabokból álló mozaikburkolatok szépségét és sokoldalúságát, és szívesen látnád viszont a relaxálás otthoni szentélyében a falakon és a padlón? 

Bár az ókortól a középkoron át a reneszánsz koráig elsősorban a tehetősek palotáit és a templomokat díszítették mozaikokkal, ma már nincs akadálya annak, hogy a klasszikus csempe helyett ezekkel borítsuk a fürdőszobák vízszintes és függőleges felületeit. 

A visszafogott megoldások mellett egyedülálló kreatív és akár művészi alkotásokkal vehetjük körbe magunkat a rendelkezésre álló költségvetés függvényében, számos költségkímélő dekoratív megoldás közül választhatunk a Mozaikkerámia csempe kínálatából! Milyen lehetőségeink vannak a falak és a padló borítására, ha a tisztálkodás pillanatait szeretnénk fényűzővé tenni?

Stílusos fürdőszobák

A fürdőszoba az a hely, ahol rendszerint a reggeleink indulnak és a napjaink befejeződnek, ezek a helyiségek adnak teret a rövidebb és hosszabb tisztálkodásnak, az elvonulásnak. Egy kellemes kádfürdő vagy tusolás alkalmával összeszedhetjük a gondolatainkat, kiereszthetjük a gőzt, megnyugodhatunk, egyszóval újjászülethetünk. Éppen ezért fontos, hogy a helyiséget az igényeinknek, tisztálkodási szokásainknak, a használók számának, élethelyzetének megfelelően és esztétikusan alakítsuk ki.

A fürdők meghatározó elemei a különféle szaniterek, valamint a fal- és padlóburkolatok, azok színe és anyaga. Mérvadó a helyiség stílusa, hangulata, és mivel hosszabb időre szóló választást jelentenek, körültekintően kell eljárni. 

Miért válasszunk mozaikot a fürdőszobába?

A mozaik dekorációs technika nagyszerű lehetőséget kínál a kreativitás kibontakoztatására, az így készült fal- és padlóburkolatok stílusos és egyedi megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobáknak. Időtálló és tartós burkolatot eredményez, gondoljunk csak az ókorból ránk maradt, ma is tetszetős mozaikokra!

Választhatunk elegáns és modern megjelenésű, különleges hatást kölcsönző üveg- vagy klasszikus és időtlen kerámiamozaikot, de alkalmazhatunk természetes kőből készült, illetve modern és luxushatást keltő, egyedi megjelenésű fémmozaikot is. Készülhet ezzel a technikával faldekoráció és padlóburkolat, boríthatunk vele válaszfalakat, készíthetünk belőle tükörkeretet. Walk-in zuhanyzók padlóburkolataként kifejezetten előnyös, ugyanis csúszásmentes felületet képez. 

Alkalmazzuk módjával!

Fontos, hogy a helyiség méretének és adottságainak megfelelően válasszunk mozaikot a fürdőbe, találjuk meg az egyensúlyt, a harmóniát, ne alkalmazzunk túl sok színt, mert zavaró lehet! A teljes falat borító mozaikburkolat helyett egy-egy kisebb falszakaszt díszíthetünk vele, kevésbé lesz zsúfolt a tér, illetve drága a kialakítása.

A burkolatként használt, rendkívül karakteres mozaikhoz válasszunk mind színben, mind stílusban passzoló szanitereket, így lenyűgöző belső teret hozhatunk létre a relaxálás és az elvonulás szentélyében.

Kapcsolódó cikkek