A hétvégén mindenki a középkorban érezhette magát a Lovagi Tornák Terén

Megosztás

Vasárnap rendezték a IV. Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző napot. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt nagy élményt jelentett.

Az érdeklődők a nap folyamán többször találkozhattak a Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjaival, akik az íjászat rejtelmeibe avatták be a nézőket. Bemutattak hátrafelé vagy bukfencezve nyilazást és harci alakzatot is – számolt be róla a Minap.

Az íjászat mellett középkori fegyvermustra is volt, illetve a Pajta Játéktár szórakoztató játékait is kipróbálhatták kicsik és nagyok egyaránt. Középkort idéző program nem létezik lovak nélkül, de a gyermekek legnagyobb örömére nemcsak a hátas jószágokat, hanem akár baglyokat és sólymot is simogathattak. Megtelt élettel a Lovagi Tornák Tere.

A ragadozó madarakról előadást hallgathattak meg a látogatók, ahogyan az ősi magyar kutyafajtákat is bemutatták a rendezvényen. Kézműves vásár és bemutató, illetve korabeli muzsika színesítette még az eseményt. A rendezvény a hagyományőrzők íjász bemutatójával zárult, melyhez a Hollóének Hungarica együttes szolgáltató a zenei aláfestést. Fotó: NHK

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek