Aranyozd be szeretted napját arany ékszerrel!

Megosztás

Ha a nemesfémeket említjük, akkor szinte mindenki azonnal az aranyra gondol. Az arany ékszerek már messziről feltűnnek, egyfajta méltóságot sugároznak magukból. Emellett számos előnnyel rendelkeznek, így ha nincs ötletünk, mit ajándékozzunk, akkor ez egy jó alternatíva lehet.

Az Ékszerpalota kínálatában lévő arany ékszerek a legkülönfélébb kivitelben és árakon találhatók. Az aranyat nem hiába nevezik a nemesfémek királyának, hiszen csodásan néz ki, másrészt a tömény sósav sem képes feloldani. A nők azonban nem ezért szeretik, hanem mert kiegészítőként is megállja a helyét. Gyönyörű gyűrűket, nyakláncokat, brossúrákat és karkötőket lehet belőle készíteni. Ráadásul ajándéknak is tökéletes opció.

Többet mond minden szónál

A lánykérések szinte állandó szereplője az arany gyűrűbe foglalt gyémánt. Ez az ékkő az örökké szóló érzelmeket, az életre szóló fogadalmat szimbolizálja. Az arany a legértékesebb nemesfém, ezért nem ajándékozzuk akárkinek, csak aki valóban fontos számunkra. A kedvesünknek vagy édesanyánknak adott arany ékszer kiválóan prezentálja, hogy mennyire sokra tartjuk a másikat, milyen boldogok vagyunk, hogy az életünk része.

Anyagi biztonság minden időben

Főleg a korábbi időkre volt jellemző, azonban manapság is előfordulhat, hogy nem csak azért ajándékozunk vagy akár vásárolunk arany ékszert, hogy azt hordjuk, hanem, hogy bebiztosítsuk magunkat a nehéz időkben. Habár tény, hogy ha befektetési céllal szeretnénk nemesfémet vásárolni, akkor az arany ékszer helyett előnyösebb a befektetési aranyat előnyben részesíteni. 

Ami az enyém, egy nap a tiéd lesz

Egy-egy családban még él a hagyomány, hogy az unoka vagy a gyerek egy idő után megörökli a felmenője ékszerét. Az arany ékszer erre a célra tökéletesen alkalmas, ugyanis rendkívül értékes és időtálló. Gondoljunk bele, milyen érzés egy olyan gyűrűt viselni, amit már az üknagyanyánk is hordott. Az ilyen ékszerek nem is az anyagiak miatt, hanem sokkal inkább az eszmei érték miatt igazán értékesek.

Az arany ékszer tisztítása házi módszerekkel

Gyakran az ékszerüzletekben is vállalják az ékszer megtisztítását, de ha mi magunk akarjuk otthon végezni, akkor érdemes kipróbálni egy-két olcsó házi praktikát. Ahogy fentebb is említettük, az arany rendkívül ellenálló, így még a tömény sósavnak is képes ellenállni, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy komoly kárt okozunk.

Az egyik legegyszerűbb alternatíva, ha magnéziumport szórunk egy kevés vízbe, majd beletesszük az ékszert. Ha pár órát, de akár egy teljes napot hagyjuk a magnéziumos vízben állni, akkor igazán látványos lehet a végeredmény.

A másik opció a szódabikarbóna. Ennél a módszernél a fazék aljába egy kis darab alufólia darabot kell helyezni, majd arra tenni az ékszert. Ezután forró szódabikarbónás vízzel leöntjük és pár percig forraljuk, hogy a szennyeződések leázzanak róla.

Ha viszont nem szeretnénk kísérletezni, akkor a legegyszerűbb szakemberre bízni a munkát, aki profi eszközökkel végzi a tisztítást.

Kapcsolódó cikkek