Felépülhet az Avalon-ház Miskolc leendő főterén

Megosztás

Fejlemények vannak a régóta húzódó ügy kapcsán, az Avalon jogerős engedélyt kapott, hogy ingatlanfejlesztésük megkezdődhessen Miskolc belvárosában.

Az Avalon Center Kft. által tervezett Avalon-ház Miskolc leendő főterén, a Szent István tér mellett fog megépülni. A Hell csoporthoz tartozó cég jogerős engedéllyel rendelkezik az építkezés megkezdéséhez, ami egy hosszú és kihívásokkal teli folyamat eredménye volt. A terület eredetileg egy parkoló volt az Erzsébet fürdő szomszédságában, és bár az eredeti terv egy luxusirodaház építésére vonatkozott, végül egy lakóház lesz az elkészült projekt.

A terület a Hell cégcsoporté – része az Erzsébet fürdő mögötti kavicsos parkoló, és a korábbi Grizzly söröző területét is magában foglalja –, de az eredeti tervek alapján túl nagy lett volna, civilek és a környék lakosai sikeresen tiltakoztak a megépítés ellen. Végül azzal az indokkal utasították el az irodaház megépítését, hogy műemlékvédelmi szempontból nem felel meg a jogszabályi követelményeknek.

Ezután az Avalon Center Kft. új terveket készített. Tóth Róbert, a vállalat ügyvezetője kiemelte, hogy a városközpontban inkább lakóépületre van szükség, ami élettel teli térként fog működni az irodaházakhoz képest. Emellett a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a környék lakóinak érdekeire is, és egy barátságos környezetet alakítottak ki, ahol kávézók és üzletek is helyet kapnak majd. A tervezett lakóház Miskolc leendő főterének térfalaként épülne meg.

Ez a projekt sem ment teljesen zökkenőmentesen eddig, az érzékeny területeken a tervezés is kihívást jelentett, ugyanis a nagyprojektek engedélyezése Budapesten történik.

Az Avalon Center Kft. végül sikeresen jogerős engedélyt kapott az építkezéshez, és hamarosan megindulhat az építés is. A tervezett lakóház elhelyezkedése miatt problémát jelent a parkolóhelyek hiánya a Szent István tér mellett, ennek megoldására a cég egy új parkolóházat tervez a város másik részén létrehozni.

Az Avalon Center Kft. további tervei között szerepelt a húszemeletes épület megvásárlása Miskolcon, valamint egy szálloda építése is Tapolcán. Előbbiről lemaradtak, mert más közben megvette az ikonikus épületet, a hotel esetében viszont kivárnak: a telek a cégé, és bár van arra érvényes engedélyük, hogy a Hejő mellett egy szállodát húzzanak fel, Tóth Róbert úgy nyilatkozott, hogy a piaci helyzet miatt egyelőre nem aktuális ez a terv, és még nyitott kérdés, mire fogják használni a területet.

A cégcsoportnak számos beruházása volt eddig is Miskolcon, az Avalon Park mellett az Avalon International School is, van továbbá egy apartmanhoteljük a régi MATÁV-székház helyén, illetve az az EGO-irodaház is az ő tulajdonuk, akárcsak az Aulich Prestige lakópark.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek