Halállal fenyegette a borsodi ügyintézőt az elégedetlen férfi

Megosztás

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, aki nem volt hajlandó elfogadni, hogy négy kiskorú gyermekét nevelőszülőknél helyezték el, ezért megöléssel fenyegette a gyámügyi ügyintézőt.

A vádirat szerint a vádlott négy kiskorú gyermekét a gyámhatóság 2023. június elején mivel sem óvodába, sem iskolába nem jártak és a lakhatási körülmények sem voltak megfelelőek, védelembe vette és nevelőszülőknél helyezte el. A vádlott nem értett egyet az intézkedéssel, a hónap közepén a borsodi településen lévő családsegítő szolgálatnál megjelent és az ott dolgozó nővel közölte, hogy egy hetet ad a gyermekei vonatkozásában történő intézkedésre, amennyiben az eredménytelenül telik el megkeresi az ügyben eljárt gyámügyi ügyintézőt és felgyújtja a házát.

A családsegítő alkalmazottja a fenyegetésről értesítette az ügyben eljárt illetékes gyámügyi ügyintézőt, aki a gyermekelhelyezési döntést csak annyiban változtatta meg, hogy az egyik gyermek tekintetében új nevelőszülőket rendelt ki.

A vádlott augusztus második felében telefonon felhívta az ügyintézőt, megfenyegette, hogy meg fogja ölni, bemegy a munkahelyére és ráborítja az asztalt. Aznap valóban megjelent az irodában, üvöltözött az ügyintéző nővel, fenyegetőleg mellkasát csapdosta és követelte a döntés megváltoztatását, cselekményének az értesítésre kiérkezett rendőrök vetettek véget.

A gyámügyi ügyintéző közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésében felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, írja közleményében az ügyészség,

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek