Kiderült, hogy pontosan mennyibe került az “Érik a szőlő” a 37-esen

Megosztás

Tavaly év végén adták át a 37-es muzsikáló útszakaszát, de csak most derült ki, hogy mennyi pluszkiadást jelentett a zenélő út. Bátran kijelenthetjük, hogy ez a valaha volt legdrágább népdal-feldolgozás, amelynek kivitelezője Szíjj László cége, a Duna Aszfalt volt.

A 2021-es felhívásban még nem szerepelt a zenélő út elképzelése, ezt az elemet később emelték a tervekbe, de hogy pontosan mikor, azt pontosan nem lehet tudni.

“Tokaj-Hegyalja közelsége miatt pedig más dallamra nem is eshetett volna választás, mint a mindannyiunk által ismert „Érik a szőlő”-re!” – írta tavalyi Facebook-posztjában Koncz Zsófia országgyűlési képviselő. Azóta kapott hideget és meleget hazánk második daloló útja, de csak pár nappal ezelőtt jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy 42,4 millió forinttal drágul a 37.sz. út bővítése és a körforgalmú csomópont építése, szúrta ki az Átlátszó.

A dokumentum szerint a minisztérium a 37. sz. főút 18 + 670 – 20 + 109 km szelvények közötti szakaszán a szelvényezés szerinti jobb oldalon az „Érik a szőlő” dallamot megszólaltató kiegészítő forgalomtechnikai beavatkozás megvalósítása érdekében plusz feladatokkal bízta meg a kivitelezőt, emiatt a vállalkozói díjat „közös megegyezéssel, jelen szerződésmódosítással érintett változtatás összegével”, nettó 42 467 213 forinttal növelik. A beruházás így nettó 21 036 744 617 (azaz kicsivel több mint 21 milliárd) forintra drágult.

A beruházás kivitelezői a Duna Aszfalt Zrt. és a HE-DO Építő Zrt. voltak. Az állami megbízásokkal kitömött Duna Aszfalt tavaly 214 milliárd forintos forgalmat bonyolított, igaz, az adózott eredménye 11,8 milliárdra csökkent a korábbi 20 és 26 milliárdhoz képest. Tulajdonosa Szíjj László, Magyarország egyik leggazdagabb embere.

További részletek az Átlátszó cikkében.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek