Hogyan tartsd karban a szitanyomott céges ruhákat?

Megosztás

A szitanyomott céges ruhák hosszú élettartammal rendelkeznek, így gyakran előfordul, hogy a ruhatárunkban nemcsak a jelenlegi, hanem még a korábbi munkahelyeink céges ruhái is megtalálhatóak. Persze ehhez úgy kell bánnunk velük, hogy meg tudják őrizni a kiváló minőségüket.

Hogyan moshatod a céges ruhákat?

Ha szitanyomással vagy gépi hímzéssel készítették a feliratot vagy a céglogót, érdemes kifordítva, nem túl forró vízben mosni őket. Bár a Cegesruha.hu szitanyomással készült ruháinak feliratai strapabíróak, és a sok mosás alatt sem fakulnak ki, azért oda kell figyelni néhány dologra.

Először is nézd meg, hogy a ruha anyaga milyen hőfokon mosható, és ne válassz olyan programot a mosógépben, ami ennél melegebb. A gépet állítsd kímélő mosásra, amely során nem fog sérülni a nyomott logó.

Olyan mosószert válassz, ami nem tartalmaz erős vegyi anyagokat vagy fehérítőt, mivel ezek károsítják a mintát. Állítsd alacsony fordulatszámú centrifugálásra a gépet, hogy a ruhát ne gyűrje nagyon össze, nehogy esetleg megtöredezzen a minta. Kézi tisztítás esetén arra figyelj, hogy ne dörzsöld erősen a logót, mivel az ettől károsodhat.

A mosás tehát fontos annak érdekében, hogy elkerüld a foltok kialakulását, csak megfelelő odafigyeléssel kell elvégezned.

Ne tedd szárítógépbe!

A szitanyomott céges ruhát lehetőleg ne rakd szárítógépbe, ugyanis a magas hőmérséklet sérüléseket okozhat a feliraton. Bizonyos anyagok, mint például a pamut egy kicsit össze is mehetnek a szárítógépben, ami egyrészt méretbeli gondokat fog okozni, másrészt a minta is összemegy, és nem úgy fog kinézni, mint eredetileg.

Hogy történjen a vasalás?

Ha szükséges, kivasalhatod a céges ruhát, de csak az anyaghoz ajánlott hőmérsékleten. A felirat vasalásakor használj védőanyagot, például vasalólapot, vagy egyszerűen egy vászon anyagot, hogy megvédd a közvetlen hőtől. A feliratot tartalmazó részt lehetőleg ne sokáig vasald. Így nem fog sérülni sem a minta, sem a ruha anyaga.

Ha vegyi tisztításra van szükség

Ha a céges ruhák anyaguknál fogva nem moshatók mosógépben vagy kézzel, vegyi tisztításra lehet szükség. Ebben az esetben érdemes szakemberre bízni a feladatot, mert az otthoni vegyi tisztítással akár tönkre is teheted a ruhát.

Mire kell még figyelni?

Rendszeresen ellenőrizd a ruhákat, hogy a kisebb problémákat, például egy kis szakadást időben ki lehessen javítani. Ügyelj arra, hogy lehetőleg ne kerüljön kávéfolt vagy zsírfolt a ruhára, mert ezeket nehéz kiszedni belőle.

Ha a céges ruhákat szezonálisan viseled, a tárolás során figyelj arra, hogy tiszta, teljesen száraz állapotban tedd a szekrénybe, mert különben bepenészedhet. Ha elkoptak, időnként cseréltesd ki őket, hogy mindig ápolt megjelenéssel tudj megjelenni a munkahelyeden.

A céges ruhák karbantartásával tehát nagymértékben hozzájárulhatsz azok minőségének megőrzéséhez és élettartamuk növeléséhez.

Kapcsolódó cikkek