Ne lepődjenek meg, ha látják! Egy francia luxushajó jár a Tiszán

Az MS Victor Hugo a kiskörei zsilipnél.

Megosztás

MS Victor Hugo névre hallgat az a francia szállodahajó, amely öt éve vándorol Strasbourgtól Tokajig, a francia-német határtól a magyar-ukrán határig oda-vissza. Magával viszi a messzi tájakra Borsod-Abaúj-Zemplén megye természeti szépségeinek és kulturális értékeinek hírét. Különleges látványt nyújt, amikor Kiskörénél zsilipek elképesztő látványt nyújt, mivel alig fér el a szokatlan méretű monstrum.

A híres francia író is méltán megirigyelné azt a kalandos útvonalat, ahol a folyami luxushajó közlekedik. Mint egy tipikus tengerész, mielőtt újra találkozna a szőke Tiszával, már végiglátogatta Európa sok szép folyóját. A balkáni Szávát, a fenséges Dunát, a rámenős Rajnát, és a lágyan simuló Elbát.

Az MS Victor Hugo halad a Tiszán. Forrás: Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook oldala, Tóth Gábor.

A 2000-ben épült, nyolcvankét méter hosszú és kilenc és fél méter széles folyami hajó 2019-es felújítása óta szolgál a közép-európai térségben luxus szállodahajóként, amit a Croisi Europe francia hajózási cég üzemeltet. 1,1 méteres merülésével könnyedén szeli a habokat a sekélyebb medrű folyókban is. Ha mind a huszonnyolc főfedélzeti és a tizenhét alsófedélzeti, szállodai szobának is beillő kabin foglalt, akkor a huszonkét fős, magyarul is értő személyzete kilencven utas ellátására képes. Értesüléseink szerint idén főleg francia és orosz vendégeik csodálhatják meg a napozófedélzetről, vagy az étterem ablakaiból a kies hevesi, borsodi és zempléni tájat, hogy Tokajnál kikötve jól feltankoljanak az MS Victor Hugo és utasai egyaránt.

Fotók: Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook oldala, Tóth Gábor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek